Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα ΝΔ – Στις 12 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 18:36

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 9,5%.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 7,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται χαμηλότερα με 6,5% ενώ μεγάλη είναι η διαφορά από το επόμενο κόμμα, με την Ένωση Κεντρώων να βρίσκεται στο 2,5%.

Το κόμμα των ΑΝΕΛ συγκεντρώσει 2%, ποσοστό ισάξιο με του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ με 1,5% ακολουθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η ΛΑΕ. Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει 1,5%.

Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος στο 15% των ερωτηθέντων ενώ το 4,5% δήλωσαν άλλο κόμμα.

Νικητές για μία ακόμα φορά η αποχή με 17%. Άκυρα- Λευκά δήλωσαν ότι "στηρίζουν"το 6% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ έγινε για λογαριασμό του Σκάι.


Αρνητικοί για πλειστηριασμούς, Σ. Αραβία, Ερντογάν

Ταυτόχρονα οι ερωτηθέντες είναι ιδιαίτερα αρνητικοί ως προς την στάση της κυβέρνησης σε τρία μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία». Αίσθηση προκαλεί ότι συμφωνούν με αυτό πάνω από έξι στους δέκα ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία. Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης της ΠΑΜΑΚ.

Tags: