Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ – Μονοψήφιο ποσοστό για ΠΑΣΟΚ – Δημοφιλέστερος ο «Κανένας»

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ – Μονοψήφιο ποσοστό για ΠΑΣΟΚ – Δημοφιλέστερος ο «Κανένας»

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, η ενισχυμένη θέση του «Κανένα» και κάποιες τάσεις συσπείρωσης ενόψει εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας το 32,3% στην εκτίμηση ψήφου, για τις ευρωεκλογές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα (15,4%), μες τη διαφορά να φτάνει στις 16,9 μονάδες, ενώ απώλειες μιας μονάδας καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,3% των ψήφων από 31,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%, από 15,1% τον προηγούμενο μήνα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,8%, η Ελληνική Λύση με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η ΝΙΚΗ με 3,6%, η Νέα Αριστερά με 3,1%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου με 2,0%.

Έπεται το κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου που συγκεντρώνει το 1,4, το ΜεΡΑ25 με 1,6%, ενώ τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν το 2,8% των ψήφων.

Ως προς την πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ΝΔ αρχίζει να ανακτά ένα μέρος της συσπείρωσής της σημειώνοντας μια δημοσκοπική άνοδο 2,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση με μια άνοδο 1%, το ΠΑΣΟΚ έχει μια μικρή υποχώρηση στο 9.9%, το ΚΚΕ μια μικρή άνοδο στο 8,1%.

Υποχώρηση έχει και η Ελληνική Λύση, η Νίκη και Πλεύση ελευθερίας σαφώς περνούν το όριο του 3%, η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,5% με μικρή άνοδο, ενώ το ΜέΡΑ25 δείχνει ότι απέχει πολύ από το όριο του 3%.

Οι Σπαρτιάτες επίσης κινούνται χαμηλά στο 2%.

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός υπερτερεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 35% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό μόλις 9% ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 5%. Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θέση είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Και στο θέμα αξιολόγησης του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 38%, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη το ποσοστό ανέρχεται στο 20%.

Σε ό,τι αφορά τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, με βάση την ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες κατατάσσουν στην πρώτη θέση την ακρίβεια, στη δεύτερη θέση την οικονομία, στην τρίτη θέση την κρίση των θεσμών, στην τέταρτη θέση την εγκληματικότητα και στην πέμπτη θέση την ανεργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments