Γεωπολιτικά

«Απαντήσεις» για τους ομαδικούς τάφους στα νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι ΗΠΑ από το Ισραήλ

«Απαντήσεις» για τους ομαδικούς τάφους στα νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι ΗΠΑ από το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: TYPOSTHES.GR//Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ράφα

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ράφα

Ο Λευκός Οίκος ζητάει από το Ισραήλ «απαντήσεις» σχετικά με τους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν μέσα στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

«Θέλουμε αυτό να αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας» δήλωσε χθες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

«Οι εν λόγω αναφορές είναι βαθιά ανησυχητικές» πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος. «Είμαστε σε επαφή σε πολλαπλά επίπεδα με την ισραηλινή κυβέρνηση. Θέλουμε απαντήσεις. Θέλουμε να καταλάβουμε ακριβώς τί συνέβη», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η ισραηλινή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η Ράφα είναι «ασφαλής ζώνη» και ότι ο μισός πληθυσμός της Λωρίδας Γάζας θα μπορούσε να βρει καταφύγιο εκεί όταν διεξάγονταν στρατιωτιές επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας και την Χαν Γιούνις.

Ωστόσο, τώρα το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ράφα παρά τις αντιδράσεις διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και κυβερνήσεων καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για τους αμάχους που βρίσκονται εκεί συμφωνα με το euronews.com.gr

Η κυβέρνηση Νετανιάχου τονίζει πάντως ότι πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία, θα οι άμαχοι θα απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ αναφέρει ότι η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.

«Ενώ η εφαρμογή ορισμένων μέτρων είναι σε εξέλιξη, απαιτούνται περαιτέρω οριστικά και επείγοντα βήματα για να διαμορφωθεί η πορεία για μια διαρκή ροή ανθρωπιστικών και εμπορικών αγαθών στη Γάζα, όσον αφορά τον όγκο, την ανάγκη και την εμβέλεια», δήλωσε η Σίγκριντ Κάγκ, συντονίστρια του ΟΗΕ για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Αξιωματούχοι του Ισραήλ αναφέρουν ότι 468 φορτηγά εισήλθαν στον παλαιστινιακό θύλακα. Παρόλα αυτά, κλιμάκια του ΟΗΕ και της Ερυθράς Ημισελίνου αμφισβητούν αυτό το νούμερο και αναφέρουν ότι πολλά από τα φορτηγά είχαν μισά φορτία λόγω των κανόνων επιθεώρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments