Lifestyle

Αχιλλέας Χαρίτος: “Οι ρυτίδες κάθε γυναίκας είναι το κέρδος της ηλικίας της”

Αχιλλέας Χαρίτος: “Οι ρυτίδες κάθε γυναίκας είναι το κέρδος της ηλικίας της”
Ο Αχιλλέας Χαρίτος σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο www.pagenews.gr και την Έπη Τρίμη.

Ο Αχιλλέας Χαρίτος αναμφίβολα πρόκειται για ένα μαέστρο των πινέλων. Πιάνει τα σύνεργά του, ανοίγει τις παλέτες των χρωμάτων του και βλέποντας το πρόσωπο κάθε γυναίκας διάσημης ή μη τη μετουσιώνει σ’ ένα «κόσμημα» κι ένα «έργο τέχνης». Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τη σελίδα του στο facebook, αποτελούν πνευματική του ιδιοκτησία και απλώς τις δανείστηκα.

Αγαπά τη γυναίκα, τη σέβεται, ακούει και κατανοεί τα «θέλω» της και ξέρει να τη μεταλλάσσει σε σύμβολο ενός concept αν πρόκειται για επαγγελματική φωτογράφηση ή μια γυναίκα πολύ όμορφη και θηλυκή μετατρέποντας μαγικά τα αρνητικά σε θετικά!

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

Από τα χέρια του έχουν περάσει κορυφαία μοντέλα όπως η Βίκυ Καγιά, ηθοποιοί αλλά και καθημερινές γυναίκες που τον εμπιστεύτηκαν σε μια σημαντική στιγμή της ζωής τους όπως ένας γάμος ή ένα event.

Ας δούμε τι συμβουλεύει ο ίδιος τις γυναίκες – tips: 

Το makeup look που ταιριάζει σε κάθε τύπο της γυναίκας είναι αυτό και μόνον αυτό που την κάνει να νιώθει άνετα και μπορεί να το υποστηρίξει επάξια. Το μακιγιάζ δεν έχει ηλικία αλλά πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο της κάθε μιας. Οι δε ρυτίδες κάθε γυναίκας είναι το κέρδος της ηλικίας της!

Απλά μεγαλώνοντας, δεν μπορούμε να βαφόμαστε στα 50 μας με τον ίδιο τρόπο όπως το κάναμε στα 20. Τα φρύδια πρέπει να είναι έντονα και πρέπει να τα προβάλουμε γιατί οριοθετώντας τα σωστά έχουμε σωστή και δυνατή έκφραση.

Με γήινους τόνους το βλέφαρο λαμβάνει ένταση και αποτελεί ένα τρικ ( με χρώματα καφέ ή γκρι) και δε δείχνει φουσκωμένο γιατί πάει κάπως πίσω. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείπουμε το make up γιατί η σκόνη δεν εισχωρεί στους πόρους και δρα προστατευτικά. Τέλος επειδή οι βλεφαρίδες με την πάροδο του χρόνου πέφτουν μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε extensions βλεφαρίδων ώστε να δώσουμε ένταση στα μάτια μας.

Η πούδρα στεγνώνει επιφανειακά το δέρμα και καλό είναι να είμαστε φειδωλοί στη χρήση του ώστε να μην είναι εμφανής η φθορά του χρόνου. Στις μεγάλες ηλικίες το στόμα και τα φρύδια είναι τα σημεία αναφοράς κάθε γυναίκας γι’ αυτό δεν πρέπει να φοβόμαστε τα έντονα χρώματα στα χείλη μας.

Για να έχει διάρκεια το μακιγιάζ παίζει ρόλο ο σωστός τρόπος χρήσης και η καλή ποιότητα των καλλυντικών.

Δείτε το βίντεο –απόσπασμα από την εκπομπή «καλημερούδια» για να καταλάβετε και στην πράξη τα προαναφερόμενα

Όπως αναφέρει η κ. Βάσω Σωτηρίου Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας « We Will» στις ιστοσελίδες της http://www.vassosotiriou.gr/ και http://www.bookia.gr/ πρόκειται για τον καλύτερο make up artist στην Ελλάδα. Από τα χέρια του πέρασαν – όλες οι επώνυμες – Ελληνίδες και πολλές γυναίκες από το εξωτερικό.

Ας δούμε τη δική της εμπειρία δεδομένου πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Ο Αχιλλέας Χαρίτος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Θα πω μόνο αυτά που εγώ ένιωσα τις φορές που συνεργάστηκα μαζί του.

Εκείνος και η γυναίκα μπροστά του. Θα μπορούσα να πω ότι είναι αόρατος. Κινείται σχεδόν “άυλα”. Δεν μιλάει πολύ. Σχολιάζει πού και πού χαμηλώνοντας το πινέλο του. Ωστόσο, έχει ήδη καταφέρει να την κάνει νιώθει οικεία και να τον εμπιστευτεί. Κι εκείνος προσηλωμένος κάνει τη δουλειά του. Πολλές φορές μου έδινε την εντύπωση πως έχει μπροστά του καμβά και ζωγραφίζει. Με έκπληξη, διαπίστωσα στο βιογραφικό του ότι στις σπουδές του συμπεριλαμβάνεται η Σχολή Καλών Τεχνών. Και τότε χαμογέλασα. Αν ακολουθούσε αυτό το επάγγελμα θα ήταν ένας σπουδαίος ζωγράφος. Δεν το έκανε, όμως, κι έγινε ένας σπουδαίος make up artist. Άλλωστε το σλόγκαν του είναι: Τhe eye sees what the mind knows»

Η ίδια μας έφερε σε επαφή και την ευχαριστώ ιδιαιτέρως γι’ αυτό και στα πλαίσια της όλης κουβέντας ανέκυψαν οι εξής ερωτήσεις:

Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε; 

Πρέπει να ήταν ένα βιβλίο με παραμύθια. Όμως αυτό που πραγματικά θυμάμαι είναι πόσο πολύ είχα εντυπωσιαστεί όταν διάβασα την Ελληνική Μυθολογία, εννοείται σε παιδική έκδοση.

Υπάρχει κάποιο βιβλίο που ανατρέχετε, συχνά-πυκνά, σ’ αυτό;  Όχι, απλά κρατώ μέσα μου την ευχαρίστηση που αισθάνθηκα διαβάζοντας κάποια βιβλία.

Πόσα βιβλία διαβάζετε τον χρόνο; Λίγα, κυρίως στις καλοκαιρινές διακοπές. Τότε έχω την πολυτέλεια να διαβάζω κάθε μέρα και να έχω έτσι τη συνέχεια του βιβλίου. Όμως μια κατηγορία βιβλίων που μου αρέσει πολύ είναι τα coffee table. Με συντροφεύουν πάντα και, κατά τη γνώμη μου, ουδόλως υπολείπονται των άλλων γιατί η πληροφορία και τα συναισθήματα που προκύπτουν από την εικόνα είναι εξίσου σημαντικά με το κείμενο και την πλοκή ενός μυθιστορήματος.

Ποιον ήρωα βιβλίου έχετε ερωτευτεί; Όταν ήμουν μικρός ήθελα να ήμουν ο Ταρζάν.

Σε ποιο σημείο του σπιτιού σας διαβάζετε συνήθως;  Λόγω εποχής, συνηθίζω να διαβάσω στις παραλίες.

Κρατάτε σημειώσεις ή υπογραμμίζετε στα βιβλία; Όχι. Ποτέ δεν το κάνω.

Ποιο είναι το χειρότερο βιβλίο που διαβάσατε ποτέ; Όταν ένα βιβλίο δεν μου αρέσει, μετά τα 2-3 πρώτα κεφάλαια περνώ στο επόμενο. Τελευταία, αγόρασα το «Οτέλ Κονσταντιγιέ» του Ζουλφί Λιβανελί με μεγάλες προσδοκίες και δεν…

Τα βιβλία σας τα δανείζετε; Τα χαρίζετε; Δεν έχω πρόβλημα, αλλά το αποφεύγω γιατί έχουν πάνω τους τόσο αντηλιακό που ντρέπομαι.

Πριν αγοράσετε ένα βιβλίο, διαβάζετε την πρώτη ή την τελευταία παράγραφο; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Διαβάζω το οπισθόφυλλο, ίσως και κάτι για τον συγγραφέα και, σε περίπτωση που τον εμπιστεύομαι, ρωτώ τον βιβλιοπώλη.

Έχετε φλερτάρει ποτέ χρησιμοποιώντας ατάκα από ένα βιβλίο; Όχι. Η διαδικασία του φλερτ είναι περισσότερο ματιές και ατμόσφαιρες. Με άλλα λόγια, δεν το προσχεδιάζω με ατάκες.

Αν κάποιος σας κλείδωνε ένα βράδυ σε ένα βιβλιοπωλείο, σε ποια κατηγορία βιβλίων θα διανυκτερεύατε; Εννοείται στην κατηγορία με τα coffee table. Είναι ο καλύτερος τρόπος ν’ αφήσεις τις εικόνες να σε ταξιδέψουν, να σκεφτείς υπέροχα πράγματα, να κοιμηθείς γλυκά, ώσπου ν’ ανοίξει το βιβλιοπωλείο το πρωί.

Τι τίτλο θα δίνατε στην αυτοβιογραφία σας; Η ζωή μου σε δέκα αστείες ιστορίες.

Χαρακτηρίστε τον εαυτό σας σε πέντε επίθετα. Ανυπόμονος, τεμπέλης, τελειομανής, πιστός, έντονος.

Τι κάνετε τώρα και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τώρα γράφω τις απαντήσεις, πράγμα που με δυσκολεύει λίγο γιατί προτιμώ την άμεση επικοινωνία. Αν εξαιρέσω κάποιες εικόνες για το μέλλον του τύπου «καλοκαίρι για πάντα σε κάποιο όμορφο και εύκολο μέρος», δεν σχεδιάζω κάτι. Απλά διαχειρίζομαι την κάθε μέρα κρατώντας τα καλά. Αυτό, δηλαδή, που έκανα πάντα.

Διαβάστε εδώ περισσότερες συνεντεύξεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments