Οικονομία

Εγκύκλιος για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών

Εγκύκλιος για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών
Τα εισοδήματα μη μισθωτών ασφαλισμένων έτους 2016 εστάλησαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τη διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2017 μη μισθωτών ασφαλισμένων περιγράφει εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η ανάλυση των προδιαγραφών, ο σχεδιασμός, η παραμετροποίηση εφαρμογών και η υλοποίηση, πραγματοποιούνται για πρώτη φορά και αποτελούν τη βάση επί της οποίας θα εκτελείται εφεξής η ετήσια εκκαθαριστική διαδικασία.

Σε εκτέλεση των σχετικών διατάξεων, οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίστηκαν, για την περίοδο έως την εκκαθάριση, με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα (ΚΦΑ) έτους 2015 ή του πιο πρόσφατου εκκαθαρισμένου έτους.

Τα εισοδήματα μη μισθωτών ασφαλισμένων έτους 2016 εστάλησαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και έχει δρομολογηθεί η εκκαθάριση εισφορών έτους 2017, κατά προτεραιότητα, για τους ασφαλισμένους που έχουν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές ή αγροτικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τις εισφορές ασφαλισμένων

Πετρόπουλος: Έρχεται ρύθμιση για διαγραφή οφειλών παράλληλα ασφαλισμένων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments