Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας
Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Τόσκας είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε είχε δηλώσει, ότι δυσκολεύεται να βρει επιχειρησιακά λάθη μετά τη φονική πυρκαγιά και ότι η συγκεκριμένη απόφασή του έγινε για συνειδησιακούς λόγους.

Αυτή τη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας την έκανε δεκτή, τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων και κάπως έτσι ο Νίκος Τόσκας αποτελεί πλέον παρελθόν από την κυβέρνηση σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Τα λόγια του Νίκου Τόσκα μετά την παραίτηση

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα. Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments