Πολιτική

«Κονκλάβια και πολιτικοί εκβιασμοί»: Εκρηκτική αποχώρηση Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία

«Κονκλάβια και πολιτικοί εκβιασμοί»: Εκρηκτική αποχώρηση Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία

Πηγή Φωτογραφίας: fb Ιωάννα Γκελεστάθη//«Κονκλάβια και πολιτικοί εκβιασμοί»: Εκρηκτική αποχώρηση Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr στην Google
Η πρώην τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη εξαξε βαριές αιχμές κατά κομματικών μηχανισμών και αφήνει ανοιχτό πολιτικό μέλλον δεξιότερα της ΝΔ

Με μια δήλωση γεμάτη αιχμές, συναισθηματική φόρτιση αλλά και σαφή πολιτικά μηνύματα, η Ιωάννα Γκελεστάθη ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη Νέα Δημοκρατία, βάζοντας τέλος σε μια μακρά κομματική διαδρομή που — όπως ανέφερε — ξεκίνησε «από την ημέρα που γεννήθηκε».

Η πρώην τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε ότι υπέβαλε προσωπικά την παραίτησή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο από τις κομματικές της θέσεις αλλά ακόμη και από την ιδιότητα του απλού μέλους.

«Με οδήγησαν εξελίξεις των τελευταίων ημερών που δε μου άφησαν άλλη επιλογή από τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωσή της περιλαμβάνει βαριές αναφορές σε «κομματικές δολοπλοκίες», «πολιτικούς εκβιασμούς», «μηχανισμούς», «κονκλάβια» και «ίντριγκες», περιγράφοντας ένα βαθύ «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα» με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι διατυπώσεις της Γκελεστάθη θεωρούνται από τις πιο σκληρές δημόσιες επιθέσεις πρώην κομματικού στελέχους προς το εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το σημείο όπου κάνει λόγο για ανθρώπους που «έουν σκελετούς στη ντουλάπα τους», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για παρασκηνιακές συγκρούσεις και εσωκομματικές πιέσεις.

Παράλληλα, η ίδια επιχειρεί εμφανιστεί πολιτικά και ηθικά αλώβητη, τονίζοντας πως πορεύτηκε «με ιδεολογική καθαρότητα», «πολιτικό ήθος» και «πεντακάθαρα χέρια».

«Το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά όχημα υπηρέτησης της Πατρίδας», υπογράμμισε, διαφοροποιώντας ευθέως — όπως είπε — την παράταξη από τους κομματικούς μηχανισμούς.

Την ίδια ώρα, πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η αποχώρησή της πιθανόν να συνδέεται με διεργασίες στον χώρο δεξιάς πολυκατοικίας, καθώς πληροφορίες τη θέλουν κοντά σε νέο πολιτικό σχηματισμό δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, επιχειρούν χαμηλώσουν τους σημασία της αποχώρησης, κάνοντας λόγο για προσωπική πολιτική επιλογή που δεν επηρεάζει τη συνοχή της παράταξης.

Παρά τον οξύ τόνο της δήλωσης, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αποφ την ώρα αποφασισμένη μην επιτρέψει δημιουργία εσωστρέφειας, ειδικά σε περίοδο όπου η κυβέρνηση επιδιώκει διατηρήσει εικόνα σταθερότητας και πολιτικής κυριαρχίας. Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο