Γεύση

Κορμός με κάστανα

Κορμός με κάστανα
Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό για το γιορτινό σας τραπέζι!

ΥλικάΓια το παντεσπάνι4 ασπράδια4 κρόκους125 γρ. ζάχαρη1 βανίλια50 γρ. αλεύρι50 γρ. κορν φλάουερ25 γρ. κακάο σε σκόνηκακάο για πασπάλισμαΓια την γέμιση300 γρ. βρασμένα καθαρισμένα κάστανα6 κ.σ. ζάχαρη1 κ.σ. κονιάκ1 morfat1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ΕκτέλεσηΓια το παντεσπάνι:Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε την ζάχαρη.Σε ένα μπολάκι χτυπάτε τους κρόκους με την βανίλια με ένα πιρούνι.Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε για λίγο ακόμη. Προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα.Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 8′-9′.Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.Έπειτα ξεκολλάτε το παντεσπάνι από την λαδόκολλα και το τοποθετείτε σε καθαρό πάγκο.

Για την γέμιση:Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα βρασμένα κάστανα με την ζάχαρη και το κονιάκ και ρίχνετε λίγο νερό να τα σκεπάσει.Βράζετε για περίπου 10′-15′.Όταν κρυώσουν τα κάστανα τα ψιλοκόβετε.Χτυπάτε με το μίξερ το morfat με την ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί.

Συναρμολόγηση ΚορμούΑπλώνετε στο παντεσπάνι την σαντιγί και ρίχνετε τα κάστανα. Μην βάλετε σαντιγί μέχρι την άκρη γιατί όταν το τυλίξετε θα ξεχειλίσει.Τυλίγετε σε ένα σφιχτό κορμό και πασπαλίζετε με κακάο, ζάχαρη άχνη ή λιώνετε κουβερτούρα περιχύνετε τον κορμό και λίγο πριν κρυώσει κάνετε γραμμές με ένα πηρούνι κατά μήκος για να θυμίζει κορμό δέντρου!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments