Γεύση

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια
Είναι η συνταγή που θα κάνετε κάθε χρόνο.

Τα τσουρέκια είναι μια μπελαλίδικη υπόθεση. Για να γίνουν και να βγουν νόστιμα και αφράτα πρέπει να έχετε μεράκι και υπομονή, ώστε να εκτελέσετε τη συνταγή σωστά​.

Και επειδή είναι οι μέρες τέτοιες, σας βρήκαμε την τέλεια και πιο εύκολη συνταγή για λαχταριστά τσουρέκια.

Υλικά:

1300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ένα δυνατό αλεύρι, ή μισό μισό για όλες τις χρίσεις.3 φακελάκια μαγιά ξερή1 μπέικιν πάουντερ6 αυγά τον ΄ένα κρόκο από αυτά τον κρατάμε για το άλλειμα180 γρ, βούτυρο λούρπακ250 γρ, νερό250 γρ, γάλα330 γρ, ζάχαρη άχνη100γρ. σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με αλεσμένα 2 κομμάτια1 κ.σ. κακουλέ1/2 κγλ. μαχλέπι1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά επάνω στον πάγκο μας.

Ζεστό το γάλα, το νερό, το βούτυρο, όλα σε θερμοκρασία που να μπορεί να δεχτεί τα δάχτυλα μας.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί όπως την άχνη ζάχαρη, τα αυγά και το σιρόπι πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο μεγάλο κουτάλι ή με μία μαρίζ.

Η ζύμη κολλάει μην βάλετε άλλο αλεύρι.

Δεν ζυμώνουμε απλά διπλώνουμε τη ζύμη μέχρι να δέσει με τα υγρά.

Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας, με ένα λάδι ελαφρύ ή ηλιέλαιο, όπως και το μπολ που θα βάλουμε τη ζύμη, για φουσκώσει.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή την κλίνουμε σε μία μεγάλη νάιλον σακούλα τροφίμων.

Την σκεπάζουμε και με μία πετσέτα κουζίνας και τοποθετούμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί.

Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας, την πατάμε λίγο να απλώσει και κόβουμε κομμάτια ανάλογα πόσα τσουρέκια θα κάνουμε και με πόσα κορδόνια θα φτιάξουμε τις κοτσίδες.

Διπλώνουμε τη ζύμη που κόβουμε για να κάνει τις κλωστές όπως λέμε.

Αραδιάζουμε τα τσουρέκια σε ταψιά με λαδόκολλες, ή σε φόρμες για να γίνουν φουσκωτά και να μην απλώσουν.

Τα βάζουμε για 30-40 λεπτά στο φούρνο, σκεπασμένα με καθαρές πετσέτες, αφού τον έχουμε ζεστάνει στους 50 βαθμούς και έχουμε κλείσει τη θερμοκρασία, αφήνουμε τη λάμπα μόνο ανοιχτή.

Περνάμε με τον κρόκο του αυγού που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε αμύγδαλα ή τριμμένα φουντούκια, εμένα μου αρέσει και η καστανή ζάχαρη και φέτος έβαλα σε όλα, ή σουσάμι.

Αφήνουμε 5 λεπτά κρυώσουν λίγο και τα μεταφέρουμε σε σχάρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments