Άντρας

Έρευνα λέει πως οι άνδρες με τατουάζ είναι άπιστοι

Έρευνα λέει πως οι άνδρες με τατουάζ είναι άπιστοι
Μήπως το "χτύπημα" στο σώμα δεν είναι μόνο γοητευτικό για τις γυναίκες, αλλά τις κάνει και να... φεύγουν;

Η “ζωγραφιά” στο σώμα ενός άντρα του δίνει στυλ και γοητεία. Ένα τατουάζ πολλές φορές είναι ικανό από μόνο του να προσελκύσει μια γυναίκα. Σύμφωνα με έρευνα στην Πολωνία, όμως, είναι και ικανό να… διώξει μια γυναίκα, διότι προμηνύει απιστία.

Η έρευνα είχε γίνει από το επιστημονικό περιοδικό Personaluty and Individual Defferences και σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες με τατουάζ δεν θα είναι καλοί σύντροφοι και γονείς.Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 2500 ετερόφυλοι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι παρακολούθησαν μία σειρά από φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν ανδρικά κορμιά με τατουάζ.

Ορισμένες φωτογραφίες είχαν υποστεί επεξεργασία, προσθέτοντας σε μερικά σώματα μικρά τατουάζ. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα των ανδρών με και χωρίς τατουάζ, που απεικονίζονταν στις εικόνες.

Τα αποτελέσματα

Οι άνδρες δήλωσαν πως τα ανδρικά σώματα με τατουάζ είναι πιο ελκυστικά συγκριτικά με εκείνα που δεν έχουν τατουάζ, ενώ οι γυναίκες είχαν διαφορετική άποψη.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο τα ευρήματα έδειξαν πως οι άνδρες με τατουάζ περιγράφηκαν από τους συμμετέχοντες ως πιο αρρενωποί και επιθετικοί, συγκριτικά με τους άνδρες που δεν είχαν τατουάζ.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο Research Digest, οι γυναίκες αξιολόγησαν τους άνδρες με τατουάζ ως χειρότερους εταίρους και γονείς, με την υποψία ότι μάλλον θα είναι πιο άπιστοι, συγκριτικά με τους άνδρες χωρίς τατουάζ.

Οι ερευνητές λένε πως η αρρενωπότητα συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης, και εξηγούν πως τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, είναι μάλλον αυτά που οδήγησαν τις γυναίκες να έχουν αυτή την άποψη για τους άνδρες με τα τατουάζ.

Η τεστοστερόνη και η απιστία

Προηγούμενη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, είχε διαπιστώσει πως οι δεσμευμένοι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν πιστοί, συγκριτικά με τους δεσμευμένους άνδρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, οι οποίοι ήταν άπιστοι.

Οι ερευνητές εικάζουν πως οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και επομένως είναι πιο πιθανό να κάνουν περισσότερες προσεγγίσεις στο αντίθετο φύλο, πράγμα που δυνητικά οδηγεί στην απιστία, σε περίπτωση που οι άνδρες είναι δεσμευμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments