Αθλητισμός

Ονδούρα: Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα με 5 νεκρούς – Ποδοπατήθηκαν οπαδοί (vids)

Ονδούρα: Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα με 5 νεκρούς – Ποδοπατήθηκαν οπαδοί (vids)
Η υπεράριθμη παρουσία του κόσμου είχε σαν αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν οπαδοί.

Χάος επικράτησε στην Ονδούρα και συγκεκριμένα στο Εθνικό Στάδιο της πόλης Τεγκουτσιγκάλπα, λόγω της υπεράριθμης παρουσίας του κόσμου, που είχε σαν αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν οπαδοί. Πέντε νεκροί και 25 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Στάδιο της Ονδούρας θέσεων γέμισε ασφυκτικά για τον αγώνα της Μοτάγκου με την Προγκρέσο, ενώ υπήρχαν και πάρα πολλά άτομα που βρέθηκαν εκτός και προσπάθησαν να μπουν.

Εκατοντάδες οπαδοί της Μοταγκού που ήλπιζαν να δουν τον αγώνα (είχε ανακοινωθεί sold-out) προσπάθησαν να πιέσουν για να περάσουν από τη θύρα 11 και εκεί έγινε το… κακό, αφού πολλοί οπαδοί ποδοπατήθηκαν κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 5 ατόμων (από ασφυξία και σοβαρά τραύματα) και τον τραυματισμό τουλάχιστον 25. Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως μέσα στους νεκρούς υπάρχει και μια γυναίκα η οποία ήταν έγκυος.

Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει τον κόσμο χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και αύρες αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Το Στάδιο έχει χωρητικότητα 35.000 θεατών, αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως είχε πωληθεί μεγαλύτερος αριθμός εισιτηρίων από τον επιτρεπτό, για το φινάλε της ποδοσφαιρικής σεζόν. Από την μεριά της, η διοίκηση της Μοταγκού αρνείται πως είχε εκδώσει περισσότερα εισιτήρια…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments