Διεθνή

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο – Πατέρας τεσσάρων παιδιών (pics)

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο – Πατέρας τεσσάρων παιδιών (pics)
Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από την επίθεση. Ο Όσμπορν συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, υποψίες για προτροπή, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατίας.

Στην ταυτοποίηση του δράστη που έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους μουσουλμάνους στο βόρειο Λονδίνο, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν, προχώρησαν οι Αρχές.

Πρόκειται για τον 47χρονο Ντάρεν Όσμπορν, πατέρα τεσσάρων παιδιών από το Κάρντιφ της Ουαλίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης νοίκιασε με 90 ευρώ βανάκι από τη νότιο Ουαλία και έφτασε μέχρι το Λονδίνο. Ο Όσμπορν συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, υποψίες για προτροπή, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όσμπορν γεννήθηκε το 1969 στη Σιγκαπούρη και μεγάλωσε στο Σόμερσετ και ζει πια με την σύντροφό του και τα τέσσερα παιδιά του στο Κάρντιφ.Τον ύποπτο αναγνώρισε και συμφοιτητής του ο οποίος μάλιστα ανέφερε στη Daily Mail ότι γνωρίζει τον Όσμπορν για περισσότερα από 30 χρόνια. .

Father-of-four Darren Osborne from Cardiff has today been named as the suspect behind the Finsbury Park terror attack

«Τον γνωρίζω 35 χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί. Είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αυτός. Μένει στην Ουαλία, έχει 4 παιδιά με τη σύντροφό του» είπε βλέποντας τη φωτογραφία στα Μέσα.

Footage shows the alleged driver of the van being arrested at the scene and bundled into a police van - he screamed 'kill me' in the hope witnesses to his Islamophobic attack would seek retribution

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Βρετανίας) με ένα λευκό βαν να πέφτει πάνω σε Μουσουλμάνους που μόλις είχαν αποχωρήσει από το τζαμί του Φίνσμπερι.

Κατά πληροφορίες ο οδηγός του βαν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι λίγο πριν ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε χάσει τις αισθήσεις του σε στάση λεωφορείου και είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Το βαν μέσα σε ένα λεπτό στράφηκε προς τα εκεί που βρισκόμασταν και πάτησε τον άνδρα που βρισκόταν στο έδαφος και όσους ήταν γύρω του. Πιστεύω ότι 8-10 άνθρωποι τραυματίστηκαν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στον Guardian.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments