Διεθνή

Θύμα κυβερνοεπιθέσεων έπεσαν εταιρείες στην Ουκρανία – Και ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ

Θύμα κυβερνοεπιθέσεων έπεσαν εταιρείες στην Ουκρανία – Και ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ
Επιθέσεις δέχθηκαν τράπεζες, εταιρείες ενέργειας ακόμη και το δίκτυο του μετρό της χώρας.

Θύμα χάκερ έπεσαν εταιρείες στην Ουκρανία σε μια πρωτοφανή κατάσταση για τη χώρα. Όπως ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση «κύμα» κυβερνοεπιθέσεων δέχθηκαν πολλές τράπεζες, εταιρείες ενέργειας ακόμη και το δίκτυο του μετρό της χώρας.

Από την επίθεση επηρεάστηκε και ο κρατικός κατασκευαστής αεροσκαφών Antonov, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Παράλληλα, ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft είπε ότι οι διακομιστές του είχαν υποστεί ένα «ισχυρό». «Έχει πραγματοποιηθεί επίθεση εναντίον των διακομιστών της εταιρείας», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε το περιστατικό να μην συνδέεται με τις τρέχουσες νομικές διαδικασίες». Η εταιρεία έχει δικαστική διαμάχη με τον ρωσικό όμιλο Sistema.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ επλήγησαν από την κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα, οι τεχνικοί που εργάζονται ακόμη στον –κλειστό πλέον– σταθμό, στην Ουκρανία, να μετρούν τα επίπεδα της ραδιενέργειας χρησιμοποιώντας συσκευές Γκάιγκερ αντί για ηλεκτρονικά μέσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολένα Κόβαλτσουκ, εκπρόσωπο της κρατικής υπηρεσίας διαχείρισης της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ «Οι τεχνικοί μετρούν τη ραδιενέργεια με συσκευές Γκάιγκερ, όπως το έκαναν επί δεκαετίες. Και αυτό επειδή το λογισμικό σύστημα Windows, που κατέγραφε αυτόματα τη ραδιενέργεια δεν λειτουργεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments