Αθλητισμός

Μίλαν – ΑΕΚ: 0-0

Μίλαν – ΑΕΚ: 0-0
Τεράστιος βαθμός για την ΑΕΚ στο «Σαν Σίρο». Η Ένωση μπλόκαρε τη Μίλαν, που όποτε κατάφερνε να ξεφύγει έπεφτε πάνω στον τρομερό Ανέστη που με μεγάλες αποκρούσεις κράτησε το χρυσό 0-0.

ntttttt

Όρθια μέσα στο «σπίτι» της Μίλαν έμεινε η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ! Η Ένωση δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό που ήθελαν να δώσουν στο ματς οι ροσονέρι και χάρη και στον εξαιρετικό Ανέστη τους «κόλλησε» στο 0-0.n

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο Μιλάνο, σε μία αναμέτρηση που έληξε 0-0, αλλά οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν αξιομνημόνευτες. Ειδικά οι Ιταλοί τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Ανέστη, ο οποίος κατέβασε ρολλά και "τρέλανε" τους 3500 Ενωσίτες που βρέθηκαν στις κερκίδες. 

Η ΑΕΚ μπήκε με απίστευτο αέρα στο Σαν Σίρο. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιξαν στα ίσια τη Μίλαν , δεν κλείστηκαν πίσω και προσπάθησαν να παίξουν ανοιχτά και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, όπως θα ήθελε και ο προπονητής τους. Η Ένωση πίεσε ψηλά και προσπάθησε να αναπτυχθεί επιθετικά από τα άκρα. Το πρέσινγκ απέφερε καρπούς για τους «κιτρινόμαυρους» στο 30′ όταν ο Σιμόες έκλεψε τη μπάλα κοντά στο τέρμα, αλλά η πάσα του για τον Λόπες έφυγε κόρνερ, αφού βρήκε στο πόδι του Ντοναρούμα.

Στο 41′ η ΑΕΚ χτύπησε και πάλι, όταν ο Λάζαρος έβγαλε στον αμαρκάριστο Μάνταλο, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ καθυστέρησε, όντας σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε το πλασέ του Γιόχανσον στην κίνηση (έδιωξε ο Ντοναρούμα) για να κλείσει το τρίγωνο των ευκαιριών των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, το τέλος του οποίου ήταν συγκλονιστικό. Βλέπετε η Μίλαν ξύπνησε και έβγαλε τρεις καλές ευκαιρίες (44′, 45′,46′) με Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα και Λοκατέλι.

Το δεύτερο μέρος είχε παρόμοιο ενδιαφέρον, με τη Μίλαν να γίνεται πιο επικδίνδυνη σφυροκοπώντας την ΑΕΚ με συνεχόμενες ευκαιρίες. Ο Ανέστης όμως ήταν σταθερότατος, έκανε (όπως και στο πρώτο μέρος) καθοριστικές επεμβάσεις, με χαρακτηριστικότερες, το σουτ του Τσαλχάνογλου στο 58′, (σε μία φάση που καθοριστική ήταν η συμμετοχή του Τζανετόπουλου που απομάκρυνε), στο 69′ και στο 80′, που εξουδετέρωσε τον Κουτρόνε σε τετ α τετ και την απόκρουση σε φάου του Τσαλχάνογλου στο 90′. Η Ένωση πριν ακόμα δεχτεί την ιταλική πίεση έψαχνε διαδρόμους προς τα καρέ του Ντοναρούμα, όποτε τους εύρισκε όμως έκανε πολύ κακές επιλογές. Ο Δικέφαλος απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο με την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 86′.

Στην ενδεκάδα της ΑΕΚ είχαμε την έκπληξη. Ο Μανόλο Χιμένεθ εφήρμοσε την διάταξη με τον Ιταλό συνάδελφό του, τοποθετώντας στην τριάδα των στόπερ δίπλα σε Βράνιες και Τζανετόπουλο, τον Μπακάκη, παρότι θεωρούταν πιθανότερο να παίξει στο κέντρο της άμυνας ο Γιόχανσον, ο οποίος αγωνίστηκε ως ανασταλικός μέσος μαζί με τον Σιμόες. Στα άκρα ρόλο φουλ-μπακ είχαν ο Γκάλο με τον Λόπες. Ο Μάνταλος είχε οργανωτικό ρόλο, με τον Λιβάγια να παίζει επιθετικός και τον Λάζαρο από πίσω του ως περιφερειακός.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ πέρασε άλλαξε την επίθεσή του με Αραούχο(63′)-Μπακασέτα (76′), δύο αλλαγές που λειτούργησαν περισσότερο για να δώσουν ανάσες σε Λάζαρο-Λιβάγια παρά για να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Στις καθυστερήσεις πέρασε ο Γαλανόπουλος προκειμένου η ελληνική ομάδα να κρατήσει τη μπάλα και να κλείσει το κέντρο της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments