Lifestyle

Σκάνδαλα στο Χόλιγουντ: Η αμαρτωλή βιομηχανία του σινεμά με σεξ, βιασμούς και ανεξιχνίαστες δολοφονίες

Σκάνδαλα στο Χόλιγουντ: Η αμαρτωλή βιομηχανία του σινεμά με σεξ, βιασμούς και ανεξιχνίαστες δολοφονίες
Το Χόλιγουντ παραπαίει πάνω σε ένα κόκκινο χαλί που από κάτω του κρύβει σκοτεινά μυστικά. Το pagenews.gr κάνει αναδρομή στις πιο πολύκροτες υποθέσεις του αμαρτωλού, γεμάτου σεξ, βία και διαστροφή, Χόλιγουντ.

Από το πρώτο σεξουαλικό σκάνδαλο που τάραξε συθέμελα το Χόλιγουντ, το 1921 στο Σαν Φραντσίσκο με πρωταγωνιστή τον κωμικό Ρόσκο ‘Fatty’ Άρμπακλ μέχρι τον Μπιλ Κόσμπι και τον πιο πρόσφατο, Χάρβεϊ Γουάνσταϊν, η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν είναι μονο γεμάτη αστέρια, κόκκινα χαλιά και γκλάμουρ.

 

Η πρώτη υπόθεση

Το 1921 ο διάσημος τότε κωμικός Ρόσκο ‘Fatty’ Άρμπακλ είδε το όνομά του να κυλιέται στη λάσπη των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων. Ο Ρόσκο ‘Fatty’ Άρμπακλ ήταν ένας από τους πιο διάσημους κωμικούς του βωβού κινηματογράφου με συμβόλαια που έφταναν το 1 εκατ. δολάρια στην Paramount Pictures.

Τον Σεπτέμβριο όμως του 1921 η καριέρα του Arbuckle πέθανε οριστικά όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι αυτός βίασε και σκότωσε την τότε στάρλετ Virginia Rappe. Εκείνη ήταν προσκεκλημένη σε ένα πάρτι του και μέρες αργότερα κατέληξε το νοσοκομείο από ρήξη της ουροδόχου κύστης. Οι φίλοι της κατηγόρησαν τον κωμικό, οι εφημερίδες έγραφαν ότι χρησιμοποίησε μάλιστα ένα κομμάτι πάγου ή ένα μπουκάλι κόκα κόλα για να τη βιάσει.

Τελικά, στην τρίτη δίκη αποδείχτηκε ότι η ο Arbuckle ήταν αθώος για την χρόνια πάθηση που οδήγησε στο θάνατο της νεαρής. Ωστόσο η υπόθεση αυτή στοίχισε στον κωμικό πολλά εκατομμύρια, έναν γάμο, μία καριέρα και τη φήμη του που δεν κατάφερε να αποκαταστήσει ποτέ.

Τσάρλι Τσάπλιν, ο θρύλος

Ο θρυλικός κωμικός που άλλαξε τον ρου του κινηματογράφου ήταν η κυρίαρχη φιγούρα του βωβού σινεμά των ’20. Ωστόσο, η λατρεία του με τις ανήλικες ακόμα στοιχειώνουν το Χόλιγουντ. Η πρώτη του γυναίκα, η Μίλντρεντ Χάρις, ήταν μόλις 16 ετών όταν έμεινε έγκυος με το παιδί του. Εκείνος ήταν 29 χρονών. Ωστόσο, το σκάνδαλο έληξε άδοξα όταν παντρεύτηκαν το 1918. Δύο χρόνια αργότερα χώρισαν.

Η επόμενη σύντροφός του, η Λίτα ΜακΜάρεϊ, γνωστή ως Λίτα Γκρέι. Για να καλύψει τα νώτα του είπε στον τύπο της εποχής ότι ήταν 19 ετών αλλά και εκείνη ήταν μόλις 16. Όταν εκείνη κατέρρευσε στο πλατό της ταινίας The Gold Rush, ο Τσάπλιν έμαθε ότι ήταν έγκυος. Εκείνος επέμενε να κάνει έκτρωση και προσπάθησε να την διώξει από την ταινία. Η οικογένειά της τον απείλησε ότι αν έκανε κάτι τέτοιο θα μάθαιναν όλοι ότι ο Τσάπλιν την είχε βιάσει.

Τελικά αναγκάστηκε να την παντρευτεί το 1924 λέγοντας σε φίλους ότι “ο γάμος ήταν καλύτερη επιλογή από τη φυλακή”. Σύμφωνα με χαρτιά του διαζυγίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Τσάπλιν την ανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις που τότε ήταν παράνομες στην Καλιφόρνια ενώ την υπέβαλε σε όργια μαζί με άλλες γυναίκες. “Όλοι παντρεμένοι κάνουν τέτοια. Είσαι γυναίκα μου και θα κάνεις αυτά που θέλω εγώ” της είχε πει. Οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές διαστροφές του Τσάπλιν τον άφησαν ένα ψυχολογικό ράκος με τις ταινίες του να απαγορεύονται.

Το παράνομο παιδί του Κλαρκ Γκέιμπλ

Το 1988, η βραβευμένη με Όσκαρ Λορέτα Γιανγκ παρακολουθούσε το Larry King Live όταν πρωτοάκουσε τον ορισμό “date rape”. Δεν χρειάζεται να υπάρχει βία για να υπάρξει βιασμός. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, έλεγαν στην εκπομπή. “Αυτό συνέβη με εμένα και τον Κλαρκ Γκέιμπλ” αναφώνησε.

Οι δυο τους είχαν κάνει μία ταινία το 1935 και ένα χρόνο μετά η Γιανγκ γέννησε το πρώτο της παιδί, τη Τζούντι. Αλλά μέχρι και το 2000, και μετά από πολλές φήμες για παράνομες σχέσεις που της είχαν καταλογίσει, αποκάλυψε ότι ο πατέρας του παιδιού της ήταν ο Γκέιμπλ. Όταν γυρνούσαν από τα γυρίσματα, ο Γκέιμπλ μπήκε κρυφά στην κουκέτα του τρένου όπου έμενε και την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά.

Επειδή ως ηθοποιός έχεις μάθει να κρύβεσαι, βάζεις το καλό σου χαμόγελο και συνεχίζεις. Γνώριζε εξάλλου ότι κάποια στιγμή θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του” είπε η κόρη της. Η ίδια είχε προσπαθήσει να κρατήσει τον βιασμό της κρυφό ακόμα και από το στούντιο. Το παιδί δόθηκε σε ορφανοτροφείο και υιοθετήθηκε από τη βιολογική του μητέρα αργότερα. Λίγο πριν την ημέρα του γάμου της, η μικρή Τζούντι έμαθε όλη την αλήθεια.

Έρολ Φλιν, βιαστής κατά λάθος

Ο ηθοποιός είχε δύο χρόνια σχέση με την Μπέβερλι Άντλαντ, από όταν εκείνη ήταν 15 ετών. Τότε ο Φλιν είχε κατηγορηθεί και αποδείχθηκε εν τέλει αθώος για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών το 1942.

Τζόαν Κόλινς και Κλεοπάτρα

Η κακιά της Δυναστείας, η Τζόαν Κόλλινς έχασε το ρόλο της στην ταινία Κλεοπάτρα επειδή αρνήθηκε να κοιμηθεί με τον επικεφαλής του στούντιο παραγωγής. “Θέλεις πραγματικά το ρόλο; Τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι καλή μαζί μου” της είπε. “Ήταν η νοοτροπία των 60s, αλλά αντί να το κάνω εγώ ξέσπασα σε κλάματα και έφυγα τρέχοντας από το γραφείο του” είπε αργότερα. Ο ρόλος πήγε στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Το παιδί θαύμα του Χόλιγουντ

Η Σίρλει Τέμπλ, το αγαπημένο παιδί -θαύμα του Χόλιγουντ ισχυρίστηκε ότι ο παραγωγός της MGM, κατέβασε το φερμουάρ από το παντελόνι του και της έδειξε τα απόκρυφα σημεία του σώματός του. Αυτό συνέβη στην πρώτη τους συνάντηση το 1940. Εκείνη ήταν μόλις 12 ετών. Αδαής από την ανδρική ανατομία άρχισε να γελάει νευρικά και εκείνος την έδιωξε. Ευτυχώς είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία.

Ο κόλαφος, Μέριλιν Μονρό 

Η Μέριλιν Μονρό δεν ήταν πρωτάρα σε ό,τι αφορούσε τους γλοιώδεις παραγωγούς και κινηματογραφιστές. Στα απομνημονεύματά της αποκάλυψε ότι ” Τους γνώρισα όλους. Η ψευτιά και η αποτυχία ήταν ζωγραφισμένη πάνω τους. Αλλά ήταν ότι πιο κοντινό στις ταινίες. Και έτσι καθόσουν μαζί τους, τους άκουγες να λένε τα ψέματα και τα σχέδιά τους. Και έβλεπες το Χόλιγουντ από άλλη ματιά – ένα δειλό μπουρδέλο”.

Τζούντι Γκάρλαντ

Η θρυλική Τζούντι Γκάρλαντ πάταγε πόδι όταν οι μεγάλοι παραγωγοί της MGM από τα 16 ως τα 20 της χρόνια της συμπεριφερόταν ως “παιχνιδάκι για σεξ”, λέει στο βιβλίο του ο συγγραφέας Τζέραλντ Κλαρκ. Μία από τις πιο διαβόητες σκηνές σεξουαλικής παρενόχλησης εικάζεται ότι συνέβη με τον Λούις Μπ. Μάγιερ, τον υπεύθυνο του στούντιο. “Τραγουδάς μέσα από την καρδιά σου” είπε και στη συνέχεια της έβαλε το χέρι του στο αριστερό της στήθος.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Γκάρλαντ παρενοχλήθηκε σεξουαλικά πολλές φορές από ισχυρούς άνδρες της βιομηχανίας του κινηματογράφου, από τα 16 ως τα 20 της χρόνια.

Μπέργκμαν – Ροσελίνι

Η παράνομη σχέση της Ίγκριντ Μπέργκμαν με τον Ιταλό σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι, στα γυρίσματα της ταινίας «Stromboli» το 1949 είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί χωρίς οικογένεια, καθώς και οι δύο τους ήταν παντρεμένοι.

Ο σάλος που προέκυψε με τον διασυρμό της στον Τύπο «αποδεκάτισε» την καριέρα της στις ΗΠΑ και μάλιστα ο Γερουσιαστής Έντγουιν Σ. Τζόνσον την κατηγόρησε για «ηθική αισχρότητα». Ωστόσο, αργότερα οι δυο τους παντρεύτηκαν.

Ο απόκληρος του Χόλιγουντ, Ρόμαν Πολάνσκι

Η υπόθεση του Ρόμαν Πολάνσκι ακόμη κλονίζει το Χόλιγουντ. Ο ίδιος είχε δηλώσει ένοχος στην κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με την 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λός Άντζελες το 1977. “Δεν ήθελα να κάνω σεξ. Αλλά προφανώς αυτό θα συνέβαινε” έγραψε στα απομνημονεύματά της. Ο Πολάνσκι έφυγε από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη και μέχρι σήμερα υπάρχει ένταλμα έκδοσής του για να δικαστεί για βιασμό ανηλίκου.

Γούντι Άλεν και διαστροφή

Ο Γούντι Άλεν φέρει μέχρι και σήμερα τη ρετσινιά του σεξουαλικά διεστραμμένου. Όταν απάτησε την τότε σύζυγό του Μία Φάροου, με την υιοθετημένη κόρη της, εκείνος ήταν 54 χρονών και η Σουν-Γι μόλις 19. Εκείνος πήρε διαζύγιο, παντρεύτηκε με την θετή κόρη της πρώην συζύγου του έπειτα από 5 χρόνια σχέσης και ακόμα και σήμερα είναι μαζί.

Κάποια χρόνια αργότερα, οι δηλώσεις της Ντίλαν Φάροου περί σεξουαλικής της κακοποίησης όταν ήταν 7 χρονών από τον Άλεν περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο το κουβάρι της σεξουαλικής διαστροφής ενός από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ.

Τζον Τραβόλτα

Μία μασέρ κατηγόρησε τον Τζον Τραβόλτα ότι την κακοποίησε κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψής του για μασάζ. Η υπόθεση υπολογίζεται ότι κόστισε στον Τραβόλτα περίπου 2 εκατ. δολάρια. Όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, μία ακόμα μασέρ τον κατηγόρησε επίσης για επίθεση. Η υπόθεση έληξε εξωδικαστικά.

Νάταλι Γουντ, το μυστήριο 

Το 1981, σε ένα ταξίδι με το γιοτ παρέα με τον σύζυγό της Ρόμπερτ Βάγκνερ και τον φίλο τους Κρίστοφερ Γουόκεν, το ζευγάρι λογομάχησε και η ηθοποιός εξαφανίστηκε. Το μελανιασμένο και νεκρό της σώμα βρέθηκε την επόμενη μέρα. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε ατύχημα αν και ο σύζυγός της θεωρήθηκε ύποπτος.

Μάλιστα μόλις το 2011 ο καπετάνιος του γιοτ παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα στην πρώτη κατάθεσή του. Η αληθινή ιστορία ακόμη εκκρεμεί (αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι η Γουντ βρήκε τον Βάγκνερ και τον Γουόκεν σε ερωτικές περιπτύξεις). Και ο θάνατος της Νάταλι Γουντ παραμένει μυστήριο.

Ντέιβιντ Κάρανταϊν

Ο απαγχονισμός του Ντέιβιντ Κάρανταϊν το 2009 προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Ο ηθοποιός είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «Stretch» και το πτώμα του βρέθηκε να κρέμεται από την ντουλάπα του δωματίου του στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε στην Μπανγκόκ.

Στο λαιμό του υπήρχε ένα σκοινί, που παρέπεμπε σε αυτοκτονία, αλλά η πραγματική αιτία του θανάτου του ήταν η ασφυξία, καθώς ο ηθοποιός πειραματιζόταν μόνος του με σεξουαλικά παιχνίδια, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Μετά το θάνατό του, η πρώην του μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές του ιδιαιτερότητες.

Η κωμική…αθωότητα του Μπιλ Κόσμπι

Η υπόθεση Κόσμπι ακόμα δεν έχει κλείσει καθώς ο διάσημος κωμικός κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά και βίασε περίπου 40 γυναίκες. Ο πρώην τηλεοπτικός σταρ και ανθρωπιστής κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποιούσε υπνωτικά χάπια με σκοπό να πείσει τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του. Ο Κόσμπι, στα 78 του χρόνια, κατηγορείται πλέον ότιο έχει βιάσει περίπου 40 γυναίκες ξεκινώντας από το μακρινό 1960. Ωστόσο, επειδή ο χρόνος έχει παρέλθει ι κατηγορίες δεν ευσταθούν πλέον. Η πολύκροτη υπόθεση οδήγησε στην απόσυρση του περίφημου The Cosby Show από όλα τα δίκτυα προβολής.

 

Χάρβει Γουάινσταϊν, ο τελευταίο θύτης Ατζελίνα Τζολί, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ροζάνα Αρκέτ, Μίρα Σορβίνο, Κάρα Ντελεβίν, Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Άσια Αρτζέντο και Άσλεϊ Τζουντ έχουν ήδη κατηγορήσει τον γνωστό παραγωγό, άλλες για σεξουαλική παρενόχληση και άλλες πάλι για βιασμό. Ωστόσο, οι φήμες λένε ότι θα αρχίσουν να έρχονται στο φως και άλλα ονόματα, που έπεσαν θύματα του Γουάισταϊν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments