Πολιτική

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Επαναφέρει το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Επαναφέρει το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών
Το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία και έχουν ζητήσει διεθνή προστασία στην Ελλάδα επανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της κοινή συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε στην Άγκυρα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά ο κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει «καταφύγιο» αλλά να εκδίδει μέλη του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Ο Έλληνας υπουργός απάντησε αμέσως στον Τούρκο ομόλογό του τονίζοντας πως οι αποφάσεις για τους αιτούντες ασύλου πάρθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια και θα πρέπει να τις σεβαστούμε.

Σημειώνεται πως ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει τελεσίδικα την έκδοση οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το περσινό πραξικόπημα.

Το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε ότι η τυχόν έκδοσή τους στην πατρίδα τους θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους, θα τους εξέθετε σε βασανιστήρια και ταπεινωτικούς εξευτελισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments