Πολιτική

Άδωνις: Στον Εισαγγελέα η περίοδος Πολάκη [pic]

Άδωνις: Στον Εισαγγελέα η περίοδος Πολάκη [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στέλνει την περίοδο Πολάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης, που φέρνει στο φως την ύπαρξη ενός ζημιογόνου ΚΕΚ, η λειτουργία του οποίου κόστισε στους Έλληνες φορολογουμένους 1.485.000 ευρώ.

«Όταν θα μιλάς για μένα, θα πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό»

Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στέλνει την περίοδο Πολάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης, που φέρνει στο φως την ύπαρξη ενός ζημιογόνου ΚΕΚ, η λειτουργία του οποίου κόστισε στους Έλληνες φορολογουμένους 1.485.000 ευρώ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας σημειώνει αρχικά πως «επειδή ο Παύλος Πολάκης με κάλεσε να ασχοληθώ με το Νοσοκομείο Σαντορίνης και την ΑΕΜΥ ΑΕ και τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση (γνωστής σε όλους αξιοπιστίας…) ασχολήθηκα! Ασχολήθηκα και βρήκα στα συρτάρια καταχωνιασμένο ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους!».

Αυτή η αποκάλυψη του Άδωνι σημαίνει πρακτικά πως το υπουργείο Υγείας επί Παύλου Πολάκη το 2017 «έκρινε σκόπιμη την μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ προς την ΑΕΜΥ ΑΕ, παρά το ότι η καθαρή του θέση ήταν αρνητική και ανερχόταν τότε στο ποσό των -897.311,35€. Προς τούτο εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της ΑΕΜΥ με 1,1εκατ€. Η απόφαση, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΑΔ, δεν υποστηριζόταν από κάποια μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, σχέδιο ή άλλη επιχειρηματολογία».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, «με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία αυθημερόν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλαδή δυο ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και τελευταία ημέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται!».

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτει: «Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε εμένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση! Σκέψου καλά και κράτα την απάντηση για την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή μου θα διαβιβασθεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Γιατί εγώ έχω μάθει στη ζωή μου όλα να είναι στο φως!», συμπληρώνει συμπερασματικά ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments