Οικονομία

Ασφαλιστικές εισφορές: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια μη μισθωτών

Ασφαλιστικές εισφορές: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια μη μισθωτών
Ασφαλιστικές εισφορές: Αναρτήθηκαν από τον e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών

Αναρτήθηκαν από τον e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου 2021 Μη Μισθωτών. Τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Φεβρουαρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 6 Απριλίου 2021. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Ασφαλιστικές εισφορές: Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας

Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας σε πάνω από 6,2 εκατ. πολίτες ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ καθώς ανανεώθηκε η πρόσβαση τους σε υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Συγκεκριμένα, από 1η Μαρτίου η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώθηκε για 12 μήνες σε 3.301.850 άμεσα ασφαλισμένους και σε 2.917.701 έμμεσους ασφαλισμένους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ, τέθηκε από τα μέσα Φεβρουαρίου σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία «Απογραφής και χορήγησης Ασφαλιστικής Ικανότητας Εμμέσων Μελών». Ήδη πάνω από 3.000 ασφαλισμένοι έχουν αξιοποιήσει τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα στα μέλη των οικογενειών τους (έμμεσα μέλη), χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις κατά τόπους οργανικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ.

Ειδική πρόνοια έχει ληφθεί για τα μέλη που φοιτούν σε ελληνικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης για τα οποία γίνεται απευθείας διασταύρωση της φοιτητικής ιδιότητας τους μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣ. Ασφαλιστικές εισφορές: Εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών: Πότε λήγει η προθεσμία καταβολής των δόσεων Με υπουργική απόφαση παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή του χρεωστικού υπολοίπου της εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών ασφαλισμένων έτους 2019 και των δόσεων από τροποποίηση εκκαθαρίσεων ετών 2017 και 2018.

Εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών: Ποιες οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων

Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως τις 30.06.2021.

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα. Οι ανωτέρω δόσεις, έως τη νέα προθεσμία καταβολής τους, εξοφλούνται χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2021 είχε παραταθεί η προθεσμία καταβολής δόσεων εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών για τα έτη 2017, 2018 και 2019, σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments