Οικονομία

Pfizer: 1,6 δισεκατομμύρια η συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ

Pfizer: 1,6 δισεκατομμύρια η συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ
Pfizer: Τη συνολική προσφορά της Pfizer στην Ελλάδα από το 2020 έως το 2030 αποτύπωσε σε ειδική μελέτη το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Τη συνολική προσφορά της Pfizer στην Ελλάδα από το 2020 έως το 2030 αποτύπωσε σε ειδική μελέτη το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον Svetoslav Danchev, υπεύθυνο Τμήματος Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του ΙΟΒΕ.

Αντικείμενο της μελέτης του ΙΟΒΕ ήταν η καταγραφή της συνολικής κοινωνικο-οικονομικής συνεισφοράς της Pfizer στην Ελλάδα για την περίοδο (2020-2030), αναγνωρίζοντας τη σημασία της δημιουργίας αξίας για την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Τρίτη δόση

Τι έδειξαν τα στοιχεία της μελέτης

Σύμφωνα με τα βασικά ευρήματα της μελέτης, η συνολική συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία (2020-2030) είναι:

  •  1,6 δισ. ευρώ, η συνολική συνεισφορά στο ΑΕΠ
  •  550 εκατ. ευρώ η συνολική συνεισφορά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (χωρίς να περιλαμβάνονται οι εισφορές μέσω των μηχανισμών clawback και rebates, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 670 εκατ. ευρώ)
  •  για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της εταιρείας, δημιουργούνται συνολικά 2,18 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία
  • 730 εκατ. ευρώ η συνολική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία που θα δημιουργηθεί απευθείας από την Pfizer.

Συνεισφορά στην οικονομία της Θεσσαλονίκης (2020-2030)

  • στα 657 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα φτάσει ο συνολικός αντίκτυπος στο ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης

Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν

Με την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας, η δραστηριότητα της Pfizer στην Ελλάδα για την περίοδο 2020-2030 υπολογίζεται ότι θα υποστηρίζει συνολικά (άμεσα και έμμεσα) περίπου 2.600 θέσεις εργασίας. Επίσης 1.139 επιπλέον θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες) θα δημιουργηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments