Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Μεταφέρει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης

Σαουδική Αραβία: Μεταφέρει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης
Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να μεταφέρει δύο δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Υεμένης, η οποία έχει πρόβλημα ρευστότητας, έπειτα από τις εκκλήσεις του προέδρου και του πρωθυπουργού της εμπόλεμης χώρας.

Ο Βασιλιάς Salman της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή για την καταβολή 2 δισ. δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της Υεμένης, για να τονώσει το ασθενές νόμισμα της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Η κίνηση έγινε μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός της Υεμένης εξέδωσε δημόσια πρόσκληση για κεφάλαια ώστε να ενισχύσει το rial και να καταπολεμήσει την πείνα στην χώρα που ταλανίζεται από πολέμους.

"Δεν είναι δάνειο, είναι κατάθεση και η νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης δεν θα πρέπει να το επιστρέψει", ανέφερε μια πηγή κοντά στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Το νόμισμα της Υεμένης, rial, έχει χάσει το ήμισυ της αξίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου και η άνοδος των τιμών έχει καταστήσει απλησίαστα πολλά από τα βασικά αγαθά για τους απλούς κατοίκους της Υεμένης.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει δυσκολευτεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από τους οποίους εξαρτώνται πολλοί κάτοικοι, εν μέσω συρρίκνωσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments