Ελλάδα

Πλευρικό ρήγμα στο αρματαγωγό “Λέσβος” – Συγκρούστηκε στην προβλήτα του λιμανιού

Πλευρικό ρήγμα στο αρματαγωγό “Λέσβος” – Συγκρούστηκε στην προβλήτα του λιμανιού
Στην προβλήτα του Ναύσταθμου Σαλαμίνας προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης, κατά τη πρόσδεση του, το αρματαγωγό «Λέσβος» με αποτέλεσμα να υποστεί πλευρικό σκίσιμο μήκους περίπου δυο μέτρων.

Νέο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Ναυτικό όταν το αρματαγωγό «Λέσβος» προβλήτα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Κατά τη διάρκεια του κατάπλου και ενώ το πλήρωμα προσπαθούσε να ολοκληρώσει την παραβολή του Λέσβος στο ντόκο που δένουν τα αρματαγωγά, το πολεμικό πλοίο βγήκε εκτός ελέγχου και έπεσε πάνω σε άλλα αρματαγωγά τα οποία ήταν ήδη αγκυροβολημένα. 

Το πολεμικό πλοίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και χτύπησε πάνω στην προβλήτα με αποτέλεσμα να υποστεί πλευρικό σκίσιμο μήκους περίπου δύο μέτρων. 

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 40 κόμβων και η κατάσταση της θάλασσας ήταν περίπου 5 μποφόρ.

Παρασυρμένο από τους ισχυρούς ανέμους προσέκρουσε στην προβλήτα και υπέστη πλευρικό σκίσιμο μήκους περίπου δύο μέτρων.

Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για τραυματισμό μελών του πληρώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι ζημιές στα άλλα αρματαγωγά πάνω στα οποία προσέκρουσε το «Λέσβος» δεν φαίνονται ιδιαίτερα σοβαρές, αν και η πλήρης εκτίμηση του συμβάντος θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε προσαράξει λίγο έξω από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η φρεγάτα του Στόλου «ΚΑΝΑΡΗΣ», και λίγες εβδομάδες αργότερα, το βοηθητικό πλοίο αλιείας τορπιλών «ΑΡΑΧΘΟΣ» προσάραξε επίσης στη νησίδα Τσεβελίνια του Πόρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments