Τεχνολογία

Κίνα: Η αστυνομία φορά γυαλιά με αναγνώριση προσώπου

Κίνα: Η αστυνομία φορά γυαλιά με αναγνώριση προσώπου
Οι αρχές στην Κίνα ξεκίνησαν τη χρήση γυαλιών με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Οι αρχές στην Κίνα ξεκίνησαν τη χρήση γυαλιών με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν τα πλήθη στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Τα γυαλιά αυτά καθώς και άλλες συσκευές με παρόμοια τεχνολογία μεταξύ άλλων βοηθούν να εντοπιστούν φυγάδες ή όσοι περνάνε τους δρόμους αγνοώντας τη σήμανση ή τους φωτεινούς σηματοδότες.

Στη διάρκεια του Σεληνιακού Νέου Έτους, η κινέζικη αστυνομία θα χρησιμοποιεί τις συσκευές για να σαρώσει τα πλήθη για φυγάδες και απατεώνες καθώς και για αναγνώριση της ταυτότητάς τους.

Η αστυνομία, έχοντας μια εθνική βάση δεδομένων των κινέζων πολιτών, μπορεί εύκολα να εντοπίσει χαμένα άτομα ή να εξακριβώσει ότι οι ταξιδιώτες είναι αυτοί, οι οποίοι αναγράφουν τα χαρτιά τους. Επιπλέον, η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τις κινέζικες αρχές να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία, εκεί όπου μπορεί να μην υπάρχουν κάμερες.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να συλλάβουν 7 υπόπτους για διάφορα εγκλήματα, όπως εμπορία λευκής σαρκός. Επίσης, έχουν συλλάβει 26 ανθρώπους με πλαστές ταυτότητες. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι μετανάστες που πηγαίνουν από τις μεγάλες πόλεις πίσω στις πατρίδες τους.

Η Κίνα δίνει μεγάλη έμφαση στους σαρωτές προσώπων εξαιτίας των χαλαρών νόμων περί ιδιωτικότητας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Κίνα είναι πολύ πιο μπροστά από τις χώρες της Δύσης στις σαρώσεις προσώπου. Μάλιστα, έχουν βάλει αναγνώριση προσώπου και σε ΑΤΜ αντί για την χρήση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments