Ελλάδα

Τούρκοι αξιοποιούν το πρόγραμμα “χρυσή βίζα” και αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα

Τούρκοι αξιοποιούν το πρόγραμμα “χρυσή βίζα” και αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους.

Τη «χρυσή βίζα» της παραμονής στην Ελλάδα εξασφαλίζουν δεκάδες Τούρκοι, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες αγοράζουν σπίτια, ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτόν τον σκοπό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο οι μεσίτες υποδέχονται πελάτες από την Τουρκία που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητο στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη «χρυσή βίζα». Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ούτε ρόδινα, ούτε απλά.

Από τα 57 σπίτια, που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια τριών Τούρκων, μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα». Για τους υπόλοιπους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Όπως οι περιπτώσεις Τούρκων που αγόρασαν έναντι 850.000 ευρώ το ακίνητο που στεγάζει τη ΔΕΗ στη Μεσογείων, άλλων που ψάχνουν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με ένα εκατομμύριο ευρώ ή την περίπτωση ενός επιχειρηματία που ψάχνει αποθήκη 4.000 τ.μ. για να στεγάσει τη βιοτεχνία του, αφού οι ξένοι πελάτες του δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments