Ελλάδα

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Αυτή είναι η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Αυτή είναι η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της
Πήρε αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσής της για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Όταν η μοίρα σε έχει σημαδέψει από μικρή ηλικία με την απώλεια της ίδιας σου της μητέρας είναι πολύ πιθανόν, η μητρική αγάπη που δεν ένιωσες ποτέ, μεγαλώνοντας να σε επηρεάσει στις πράξεις σου. Αυτή είναι ίσως η μοναδική εξήγηση, σε συνδυασμό και με το σύνδρομο της επιλόχειας κατάθλιψης, για την πράξη της 19χρονης μητέρας που εγκατέλειψε το μόλις εφτά ημερών κοριτσάκι της μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η Άρτεμης από μικρή ηλικία έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε. Τη μητέρα της. Τον ρόλο της μάνας ανέλαβε η θεία της, η αδερφή του πατέρα της και η γιαγιά της. Από τις αναρτήσεις της στο facebook εμφανίζεται μια γυναίκα που την κυριαρχεί ο πόνος και η θλίψη. “Ψάχνω να βρω την ευτυχία μάνα,δεν φταίω που όλα στραβώνουν και η ζωή είναι π@@@α” θα γράψει τον Δεκέμβριο του 2018 ποστάρωντας μια εικόνας της στο facebook.  Ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγραψε: “Κι έχω έναν πόνο στο βλέμμα που βρίσκουν γοητευτικό”.

Τα παραπάνω ποσταρίσματα, που δεν είναι και να μοναδικά, δείχνουν ένα άτομο αρκετά πληγωμένο, μελαγχολικό που ψάχνει κάτι να βρει για να πιαστεί. Η εγκυμοσύνη της ήρθε αιφνιδιαστικά και όταν έφθασε η ώρα να γεννήσει πήγε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Στο πλευρό της δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού, αλλά μονάχα οι δικοί της άνθρωποι.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι τους οποίους επικαλέστηκε στον Εισαγγελέα όταν την ρώτησε αν το μωρό θα έχει ένα σωστό περιβάλλον για να μεγαλώσει. “Θέλω πίσω το μωρό μου. Το αγαπάω. Μπορώ να το μεγαλώσω. Πιστεύω ότι μπορώ. Σας ζητάω συγνώμη αλλά το θέλω πίσω σας παρακαλώ πολύ” έλεγε η 19χρονη συγκινημένη.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας που μίλησαν μαζί της περιγράφουν ένα πλάσμα φοβισμένο και μπερδεμένο- επισημαίνουν μάλιστα, ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη που θα οδηγούσαν στην ταυτότητά της και αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμπεριφοράς της ότι εγκατέλειψε το βρέφος στα πενήντα μέτρα από το σπίτι που μένει.

Στον Εισαγγελέα η 19χρονη Άρτεμις εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένη και συγκινημένη. Φθάνοντας στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού λύγισε και με σπασμένη φωνή ζήτησε συγνώμη για την πράξη της ενώ υποστήριξε ότι υπέστη το σύνδρομο της επιλόχειας κατάθλιψης και για το λόγο αυτό άφησε το μωράκι της στην είσοδο πολυκατοικίας, πένηντα μέτρα από το σπίτι που η ίδια μένει.

Μάλιστα η πράξη της αυτή έγινε την ημέρα που έπρεπε να πάει στη σχολή της. Με δάκρυα στα μάτια η 19χρονη Άρτεμις ζήτησε από τον Εισαγγελέα να της επιβάλει την πιο σκληρή ποινή που υπάρχει ενώ συνεχώς ζητούσε συγνώμη για την πράξη της.

Ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη και η νεαρή μητέρα βαρύνεται πλέον με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Μετά την άσκηση της δίωξης η 19χρονη οδηγήθηκε στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο για να δικαστεί.

Το Αυτόφωρο έκανε δεκτά τα αιτήματα της υπεράσπισης της 19χρόνης να κληθούν ως μάρτυρες δύο αστυνομικοί, εκείνος που εντόπισε το βρέφος και εκείνος που επιλήφθηκε της υπόθεσης και να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην κατηγορουμένη για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη. Η υπόθεσή της πήρε αναβολή για να εκδικαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ τις επόμενες ημέρες ο δικηγόρος της 19χρονης θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε το μωρό να επιστρέψει στο σπίτι της 19χρονης η οποία δήλωσε ότι μαζί με τον πατέρα τη θεία της και τη γιαγιά της θα μεγαλώσουν το μωράκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments