Πολιτική

Αθώος ο Πάνος Καμμένος για το “λιντσάρετε τον Πάχτα” (vid)

Αθώος ο Πάνος Καμμένος για το “λιντσάρετε τον Πάχτα” (vid)
Η εισαγγελέας έκρινε ότι η επίμαχη φράση ήταν μεταφορική.

Την αθώωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρους των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2013.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι η επίμαχη φράση ήταν μεταφορική και ως εκ τούτου δεν υπονοούσε προτροπή σε βιαιοπραγίες. Όπως ανέφερε πρόκειται για μια καθ’ υπερβολή έκφραση, η οποία είχε πολιτική έννοια- αποδοκιμασία.

Με την ανακοίνωση της απόφασης το ακροατήριο επιδοκίμασε την αθωωτική απόφαση, χειροκροτώντας.

"Η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στους πολίτες και στους πολιτικούς. Παραιτούμενος της ασυλίας, που μου παρέχει το σύνταγμα, πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργού" ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση τόνισε: "Χύθηκαν εκατοντάδες τόνοι μελάνης. Πρωτοσέλιδα, ώρες ατελείωτες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, προκειμένου να δεχθώ ύβρεις, πολιτικό bullying από εκείνους που πιστεύουν πως την εξουσία δεν την έχουν οι πολίτες, αλλά οι μεγάλες εταιρείες".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως θα ερευνηθεί η υπόθεση της απαίτησης άμεσου ελέγχου των ¨άσπρων ή πιθανώς και μαύρων χρημάτων, τα οποία δόθηκαν από την Ελληνικός Χρυσός επισήμως ή ανεπισήμως μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαφημίσεων".

Η απολογία του Πάνου Καμμένου

"Στην προσωπική μου ζωή ουδέποτε ότι γ βόα αποτελεί μέσο επίλυσης διαφόρων. Εάν ο κ. Πάχτας είχε λιντσαριστεί, αυτό θα τον δικαίωνε" ανέφρε κατά την απολογία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

"Ο Πάχτας είναι το πρόσωπο που συνδέεται με τη διαπλοκή. Ως υπουργός κατέθεσε την περίφημη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς. Στο θέμα του Ελληνικού Χρυσού, π δήμαρχος, όπως αποδείχθηκε από τον εσωτερικό έλεγχο του Δημοσίου, εισέπραξε 11,5 εκατομμύριο ευρώ από την εταιρεία, προκειμένου να διαβάλλει τους κατοίκους των Σκουριών. Εδώ βρίσκεται και ο δικηγόρος της Ελληνικός Χρυσός. Η μήνυση έγινε για να απειληθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Με πλησίασε για να με εξαγοράσει ο Ελληνικός Χρυσός" συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την επίμαχη φράση ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως εννοούσε πολιτικό λιντσάρισμα και ουδέποτε θα έκανε λόγο για προτροπή βίας.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments