Συνεντεύξεις

Ο τσολιάς της “Ελληνοφρένειας” μιλάει στο www.pagenews.gr

Ο τσολιάς της “Ελληνοφρένειας” μιλάει στο www.pagenews.gr
Πώς και πότε γεννήθηκε η ιδέα για τον τσολιά της "Ελληνοφρένειας"; Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης πετάει τη στολή, βγάζει τη μάσκα του ματατζή Μπαλούρδου και μιλάει αποκλειστικά στο www.pagenews.gr.

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης ή αλλιώς ο πολύ αγαπημένος μας Τσολιάς της επιτυχημένης «Ελληνοφρένειας» πέταξε τη στολή του Τσολιά αλλά και την αντιασφυξιογόνα μάσκα του ματατζή Μπαλούρδου κι έδωσε συνέντευξη στο www.pagenews.gr.

Μιλάει μεταξύ άλλων για τη σατιρική παράσταση – επιθεωρησιακό κείμενο πολιτικής σάτιρας στο Kremlino Stage, το χαρακτήρα του Τσολιά, τον άνθρωπο Αποστόλη πίσω από τους ρόλους του, την πολιτική και τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Όσοι είστε φανατικοί θαυμαστές και ακόλουθοί του μπορείτε να τον απολαύσετε μαζί με το Σπύρο Γραμμένο στις 24 Μαρτίου στο Kremlino Stage.

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

Αποστόλη τί θα δει ο κόσμος ερχόμενος στο Kremlino Stage στις 24 Μαρτίου και γιατί θα του πρότεινες να έρθει;

Μια μουσική σατιρική παράσταση, ένα πολιτικό ερωτικό δράμα παιγμένο σε 3 μνημόνια. Σαφώς παλιά και νέα τραγούδια του Γραμμένου. Διασκευασμένα – επικαιροποιημένα σωστότερα – όσον αφορά τον στίχο τους, τραγούδια από εμένα (γνωστά τραγούδια τα οποία έχω φέρει στο σήμερα με πολιτικό στίχο). Ντυμένα βεβαίως με ένα επιθεωρησιακό κείμενο πολιτικής σάτιρας, σφυγμομέτρηση του φιλοθεάμονος κοινού, ερωτικά ντουέτα με τον Γραμμένο, Αντάρτικα και άλλα όμορφα. Αυτά από μόνα τους είναι πρόταση.

Τί συνδέει το Σπύρο Γραμμένο και τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη προκειμένου να συνεργαστούν;

Μια σχέση φιλίας και αλληλοεκτίμησης και μια ιστορία με δυο αναγνώσεις που εξιστορούμε στη παράσταση καλώντας το κοινό να ψηφίσει ανάμεσα στην αληθινή και την «fake news» ιστορία.

Πώς γεννήθηκε ο χαρακτήρας του Τσολιά και γιατί πιστεύεις πως αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο;

Ο Τσολιάς γεννήθηκε πριν από 11 χρόνια, όταν ακόμα εκπέμπαμε από τον ΣΚΑΙ. Τον γέννησε η μήτρα της ανάγκης για φυσική παρουσία στην 15λεπτη τότε καθημερινή μας εκπομπή, με σκοπό να σατιρίζει κάποια θέματα επικαιρότητας και να σπάει την μονοτονία των βίντεο. Ο διαχρονικά αιχμηρός και βασισμένος σε αξίες λόγος του, συνδυασμένος με την καφρίλα και το χειμαδιό του νεοέλληνα και μιας εσάνς μπρουταλοσύνης, ενδεχομένως ήταν αυτά που έθελξαν τον κόσμο.

Ποιος είναι ο άνθρωπος Αποστόλης πίσω από τους ρόλους του Μπαλούρδου και του Τσολιά;

Αυτός που καλείται να ενσαρκώσει δυο καρικατούρες συμβολικών φιγούρων της καθημερινότητας, με ελάχιστα εκφραστικά μέσα (στον Μπαλούρδο βλέπουμε μόνο μάτια, στον Τσολιά δεν βλέπουμε μάτια) και να αντιπαλέψει τις ασυνέπειες του ενός με τις πικρές αλήθειες του άλλου.

Πώς είναι μια τυπική σου μέρα και τί περιλαμβάνει ως εικόνες και συναισθήματα;

Σχεδόν εφιαλτική. Περιλαμβάνει κυρίως εικόνες με τον Τσίπρα, τον Κυριάκο ή άλλα νούμερα που παριστάνουν τους σοβαρούς, τους ηθικούς, τους καθαρούς νομίζοντας πως οι θεατές τους είναι μόνο λοβοτομημένα ανθρωπάκια με μυαλό χυλό από τα ριάλιτι.

Μέσα από το χιούμορ λέγονται οι πιο σκληρές αλήθειες. Ο λόγος του Τσολιά ήταν αιχμηρός προσπαθώντας να καταδείξει τα κακώς κείμενα του σήμερα και ταυτόχρονα να προκαλέσει και να προβληματίσει. Ποιούς ενόχλησε πραγματικά; Τους ιθύνοντες του σταθμού ή το Μαξίμου;

Στο ερώτημα αυτό αρμόδιος να απαντήσει είναι ή ο σταθμός για τις πιέσεις που δέχτηκε ή το Μαξίμου για τις πιέσεις που άσκησε. Το ποιους ενόχλησε μπορείτε να το καταλάβετε αν αναλογιστείτε ποιους ωφέλησε το κόψιμο και η λογοκρισία μιας καθαρόαιμης εκπομπής πολιτικής σάτιρας.

Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησής μου με τη μόδα του πολιτικώς ορθού να εξαπλώνεται και με την ταχύτητα που αλλάζουν πλέον οι αντιλήψεις, η μόνη αποδεκτή εκπομπή που δεν κόβεται είναι αυτή που δε συγκρούεται με το σύστημα;

Επίσης όποια εκπομπή βοηθάει στο να καθηλώνει άπραγο τον τηλεθεατή και που δεν του γεννά ερεθίσματα για σκέψη.

Γιατί οι πολιτικοί μας είναι υποκριτές; Πότε θα σταματήσουν να γλείφουν εκεί που φτύνουν και να αρχίσουν να λένε την αλήθεια, στηρίζοντας τον απλό πολίτη που στην τελική είναι και ο βασικός πελάτης τους;

Εδώ υπάρχει μια παρανόηση. Ο βασικός πελάτης του , όπως λέτε, δεν είναι ο πολίτης. Δεν του εξασφαλίζει ο πολίτης παραμονή στην εξουσία, αλλά ένα σύστημα που έχει τον πολίτη ως βασικό του στόχο. Ο πολίτης θα ακούσει την αλήθεια όταν αποφασίσει ότι την αντέχει. Όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Αγνοώντας τις επιλογές πολιτικού προσωπικού των ξένων τραπεζών, των «συμμάχων» και «εταίρων» μας.

Πιστεύεις από την εμπειρία σου μέσα από την Ελληνοφρένεια και την επαφή σου με τον απλό κόσμο πως έχουμε αντιληφθεί πραγματικά τί συμβαίνει γύρω μας;

Το ότι ζούμε σε έναν εγκλωβισμό, δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε. Όσο και αν αυτό εύχονται οι κυβερνώντες. Στις δραστικές αποφάσεις και στις πρωτοβουλίες έχουμε ένα θεματάκι.

Μπορούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ιδεολογικά έχει ήδη πέσει αυτή η κυβέρνηση. Εδώ και 2μιση χρόνια. Όσο όμως κάνει τη βρωμοδουλεία που δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι προηγούμενοι, δεν πρόκειται να πέσει.

Όσο ξύλο κι να ρίξουν τα «άοπλα» ΜΑΤ της αριστεράς, έξω από ειρηνοδικεία ή συμβολαιογραφεία.

Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη γονατίσει από τα σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα, που επιβάλει η τρόικα κι αποφασίζει η κυβέρνηση. Βλέπεις φως;

Ναι, μόνο στην αποφασιστικότητα και την ενότητα των λαών.

Το ν/σ για αλλαγή φύλου λύνει υπαρκτές ανάγκες, όμως εξαιτίας της επιστημονικά εσφαλμένης εξαίρεσης για αλλαγή φύλου στα 15, όταν δεν υπάρχει η ψυχοσωματική ωρίμανση εφήβου, το ν/σ χάνει την ομόθυμη αποδοχή κοινής γνώμης. Ποια είναι η γνώμη σου;

Καταρχάς σε μια ομοφοβική κοινωνία δεν θα μπορούσε ποτέ ένα τέτοιο νομοσχέδιο να έχει αποδοχή. Αν όμως χάνει την όποια αποδοχή, την χάνει κυρίως λόγω της εσκεμμένης παραπληροφόρησης από το λεγόμενο «μέτωπο της λογικής», δηλαδή μιας νοσηρής συντηρητικής νεοφιλελεύθερης υστερικής ομάδας, κατάντημα και δείγμα της παρακμής της κοινωνίας μας, που συνομιλεί με εξωγήινους. Το ν/σ δεν αναφέρεται σε αλλαγή φύλου, αφορά αλλαγή ταυτότητας φύλου. Προφανώς και είναι ελλιπές, ο ΣΥΡΙΖΑ το ‘φερε, όμως λύνει μια σειρά γραφειοκρατικών κυρίως κολλημάτων που ταλαιπωρούσαν τόσα χρόνια αυτούς τους ανθρώπους. Σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση, ενδεχομένως δίνει και μια ηθική δικαίωση σε αυτή τη μερίδα συνανθρώπων μας (αυτό από σπόντα. Οι λέξεις «ήθος» και «Τσίπρας» έχουν πάρει διαζύγιο μια για πάντα).

Έχεις κάνει προσεκτικές επαγγελματικές κινήσεις και δεν έχεις «καεί» μέσα από εσφαλμένες επιλογές. Τί τίμημα έχει αυτή η διαδρομή για σένα;

Κανένα από αυτά που ενδεχομένως εννοείτε. Για τον απλούστατο λόγο πως την αναγνωρισιμότητα, τις δημόσιες σχέσεις, τις ανοιχτές πόρτες, τα υπέρογκα χρηματικά ποσά και την όποια δόξα, δεν τα θεωρώ τιμή για να θεωρώ ότι τα θυσιάζω κιόλας. Τα πράγματα που εγώ θεωρώ τιμή για έναν άνθρωπο που καταπιάνεται με αυτά που καταπιάνομαι εγώ, δεν έχουν υποστεί καμία έκπτωση.

Υπάρχουν σχέδια για το μέλλον που θα ήθελες να ανακοινώσουμε;

Θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Δηλαδή στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments