Πολιτική

Μήνυμα Τσίπρα από τα Ψαρά: Η Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο

Μήνυμα Τσίπρα από  τα Ψαρά: Η Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο
Να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, κάλεσε την Τουρκία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά όπου βρίσκεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του από τα Ψαρά όπου βρίσκεται για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την Άγκυρα να κατανοήσει ότι στον 21ο αιώνα «την ευημερία και την πρόοδο δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα».

«Η σκέψη μας, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται σήμερα στους δύο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι παραμένουν στην Αδριανούπολη και για τους οποίους κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στα Ψαρά.

«Η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Γι’ αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η χώρα μας επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με τους γείτονές της.

«Να επαναλάβω αυτό που δηλώνει η Ευρώπη. Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», συνέχισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την Αγκυρα να κατανοήσει ότι «τον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν τη διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες του».

Με τον κ. Τσίπρα στα Ψαρά ταξίδεψαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments