Μάριος Σαλμάς,

Μάριος Σαλμάς,
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει καταγγείλει τηλεφωνική παρέμβαση του Σαλμά για την επίσπευση της υπόθεσης.

Ο Μάριος Σαλμάς (1968) είναι Έλληνας ιατρός, πολιτικός και συγγραφέας. Είναι επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός ορθοπεδικός και αθλητίατρος.

Από το 2000 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας.  Διετέλεσε μέλος διαφόρων επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, όπως Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στις 8 Ιανουαρίου 2009, ορίστηκε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή, ενώ από τις 22 Ιουνίου 2012 έως τις 23 Ιουνίου 2013 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, το 2012 διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (με απόφαση του προέδρου του κόμματος).

Επιπλέον, έχει διατελέσει στη Νέα Δημοκρατία, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Ολυμπιακών Αγώνων (2000- 2004), υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών (2004- 2007), υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας (2009-2010), γενικός εισηγητής του Προϋπολογισμού του Κράτους το 2008 και μέλος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ).

Από τις 23 Ιουλίου 2014 είναι επικεφαλής της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, μετά από απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Σαλμάς είναι ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνει η δικογραφία της υπόθεσης Novartis. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει καταγγείλει τηλεφωνική παρέμβαση του Σαλμά για την επίσπευση της υπόθεσης.