Ελλάδα

Ένσταση από τους συνηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την απόρριψη αποφυλάκισης

Ένσταση από τους συνηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την απόρριψη αποφυλάκισης
Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, υπέβαλαν σε διαφορετικό δικαστήριο ένσταση εναντίον της χθεσινής απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης του 2ου Κακουργιοδικείου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς.

Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου στη Βάρνα, υποστήριξε ότι στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, τον πρώτο λόγο έχει η τουρκική δικαιοσύνη, καθώς ουδείς είναι πάνω από αυτή.

Αντιδράσεις ωστόσο έχει προκαλέσει και η θέση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ο οποίος τόνισε πως αν οι ηγέτες των δυο χωρών, μπορέσουν να παρακάμψουν την δικαιοσύνη, η ανταλλαγή των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους θα έδινε λύση στο πρόβλημα. Βέβαια λίγες ώρες αργότερα ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι μίλησε για υποθετικό σενάριο και ότι η δήλωση αυτή δεν ήταν πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Βόμβα" Κατσίκη: Να ανταλλάξουμε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8 ΤούρκουςΈμμεσο μήνυμα Ερντογάν για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικώνΈλληνες στρατιωτικοί: Ένσταση κατά της απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισηςΖαν Κλοντ Γιούνκερ – Ταγίπ Ερντογάν: Ο διάλογος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments