Διεθνή

Μαυροβούνιο: Η τελευταία “προσθήκη” στη λίστα της απέλασης Ρώσων διπλωματών

Μαυροβούνιο: Η τελευταία “προσθήκη” στη λίστα της απέλασης Ρώσων διπλωματών
Και το Μαυροβούνιο συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των χωρών που απελαύνουν μαζικά Ρώσους διπλωμάτες στον απόηχο της υπόθεσης Σκριπάλ.

Το Μαυροβούνιο, ακολουθώντας την τακτική άλλων χωρών, αποφάσισε σήμερα να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, την ευθύνη για την οποία απέδωσε η βρετανική κυβέρνηση στη Μόσχα.

Σε δήλωσή της, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη στην ίδια γραμμή με τα μέτρα που έλαβαν «σύμμαχοι και εταίροι, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ» και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία.

Το Μαυροβούνιο ανακάλεσε επίσης τη συγκατάθεση που είχε δώσει για τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας. Ρώσοι διπλωμάτες στην Ποντγκόριτσα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στο Μαυροβούνιο είναι τεταμένες από τον Οκτώβριο του 2016, έπειτα από μια φερόμενη ως υποστηριζόμενη από τη Ρωσία συνωμοσία για τη δολοφονία του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, την ανατροπή της κυβέρνησης και την παρεμπόδιση της ένταξης της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα Ζηλανδία: Θέλουμε να απελάσουμε Ρώσους αξιωματούχους αλλά… δεν έχουμε κανέναν

Οδηγούμαστε σε «ψυχρό πόλεμο» προειδοποιεί Ρώσος πρέσβης στην Αυστραλία

Διώχνει και η Αυστραλία Ρώσους διπλωμάτες

Yπόθεση Σκρίπαλ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απελάσει διπλωμάτες της Ρωσίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments