Πολιτισμός

Ποσό που ”ζαλίζει” για πίνακα ζωγράφου σε δημοπρασία

Ποσό που ”ζαλίζει” για πίνακα ζωγράφου σε δημοπρασία
"Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη αυτού", δήλωσε ο δημοπράτης Μπερτράν Κουτόν.

Ένας πίνακας του ζωγράφου Σαρλ Μενιέ (1768-1832) κατακυρώθηκε στο ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ σε βρετανό αγοραστή κατά τη διάρκεια δημοπρασίας χθες, στη Νάντη, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Ivoire.

"Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη αυτού", δήλωσε ο δημοπράτης Μπερτράν Κουτόν.

Ο πίνακας ορόσημο της καριέρας του Μενιέ, με τίτλο "Le depart de Telemaque" ("Η αναχώρηση του Τηλέμαχου"), παρουσιάζει τον γιο του Οδυσσέα να πιέζεται από τον Μέντορα να εγκαταλείψει το νησί της Καλυψούς. Ο πίνακας είχε εξαφανιστεί για δύο και πλέον αιώνες.

Ο πίνακας "εκτέθηκε το 1800 και το 1810 στο Σαλόν" (επίσημη έκθεση ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Παρισιού). ‘Εκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Ήταν σε μια οικογένεια στην Κοιλάδα του Λίγηρα", η οποία τον έθεσε προς πώληση, διευκρίνισε ο Κουτόν. Η αξία του έργου εκτιμάτο μεταξύ 150.000 και 250.000 ευρώ. Επτά ενδιαφερόμενοι αγοραστές (Βρετανοί, Κύπριος, Γάλλος και Γερμανός), έδωσαν επί δέκα λεπτά μάχη για να αποκτήσουν τον πίνακα που τελικά κατακύρωσε τηλεφωνικά ένας Βρετανός, τελευταίος πλειοδότης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαραντατρείς Έλληνες εικαστικοί στην έκθεση «Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν…»

ΣαρΗ Hellenic Art Vioma και η Dépôt Art Gallery παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση "Nature Insideαντατρείς Έλληνες εικαστικοί στην έκθεση «Την μεν ζωγραφίαν ποίησιν σιωπώσαν…»

Νέο εργαστήριο ζωγραφικής για ενήλικες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments