Τουρισμός

Σπάνιο βίντεο με τη ζωή στην πόλη των Χανίων το 1961

Σπάνιο βίντεο με τη ζωή στην πόλη των Χανίων το 1961
Flash back από το 1961. Δείτε πώς ήταν τα Χανιά εκείνη την εποχή.

Το βίντεο ξεκινά ένα απόγευμα στα Χανιά που τα μαγαζιά είναι κλειστά. Τα περισσότερα αμάξια είναι αμερικάνικα. Υπάρχουν επίσης κάποια  τρίτροχα αυτοκίνητα. Αλλά υπάρχουν και άλογα στους δρόμους.

Το συγκεκριμένο φιλμ από τον Γιάννη Σουκλάρη έχει κάποιες εκπληκτικές σκηνές από τη ζωή γύρω από τη Δημοτική Αγορά αλλά και σκηνές από τους δρόμους της πόλης.

Όμως υπάρχουν εικόνες και από το Παλιό Λιμάνι και από την Χαλέπα… Η ζωή κυλά με πιο αργούς ρυθμούς, τα αμάξια είναι λιγότερα, όμως το Παλιό Λιμάνι είναι ασυντήρητο και σε κακή κατάσταση.

Στους δρόμους περνά ένας πραματευτής, αυτοί οι γυρολόγοι που κουβαλούσαν από υφάσματα, κάλτσες και κλωστές, ως τσατσάρες, αλλά και λάχανα, ψάρια, ότι μπορούσαν να πουλήσουν, στις συνοικίες της πόλης και στα χωριά. Σήμερα πλέον, είναι πολλοί λιγότεροι και κυκλοφορούν με οχήματα.

Τα Χανιά είναι μια άλλη πόλη, που λίγο μοιάζει με τη σημερινή εικόνα της.

ΠΗΓΗ: agonaskritis.grmygreekholiday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Guardian: Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης – Τέσσερις ελληνικέςΑυξήθηκε ο τουρισμός τον Ιανουάριο του 2018, αλλά μειώθηκαν τα κέρδηΑπόνησος: Το νησάκι που θυμίζει Καραϊβική και απέχει μία ώρα από τον… Πειραιά (vid)Handelsblatt: Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα προσελκύουν μόνο ξένους αγοραστές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments