Διεθνή

Oι σοβαρές επιπτώσεις στον πλανήτη με την άνοδο της θερμοκρασίας μόλις δύο βαθμούς

Oι σοβαρές επιπτώσεις στον πλανήτη με την άνοδο της θερμοκρασίας μόλις δύο βαθμούς
Ακόμη και με άνοδο κατά 2 βαθμούς της θερμοκρασίας του πλανήτη, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρές.

Ανοδος της στάθμης των θαλασσών, απώλεια της βιοποικιλότητας, δύσκολη πρόσβαση σε τροφή, χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής: ακόμη κι αν ο πλανήτης καταφέρει να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς Κελσίου, οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές, σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύθηκαν σήμερα. 

«Ανακαλύπτουμε σημαντικές αλλαγές (…) σε έναν κόσμο όπου η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι 2 βαθμοί Κελσίου, οπότε πρέπει να λάβουμε μέτρα για να το αποφύγουμε», εξήγησε ο Νταν Μίτσελ του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, βασικός συντάκτης του εισαγωγικού κειμένου που δημοσιεύεται σε ειδική έκδοση του βρετανικού επιστημονικού περιοδικού “ Philosophical Transactions of the Royal Society A”.

Περισσότερα από δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, που έχει στόχο να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2 ή ακόμη και στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου, περίπου είκοσι έρευνες που περιλαμβάνονται στο περιοδικό συγκρίνουν τις συνέπειες των δύο σεναρίων. 

«Μία από τις προκλήσεις έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία θα φτάσουμε στην αύξηση των δύο βαθμών», πρόσθεσε ο Μίτσελ. Δηλαδή πόσο χρόνο θα έχει ο πλανήτης να προσαρμοστεί στις πολλές επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα κινητά τηλέφωνα θερμαίνουν τον πλανήτη

Κλιματική αλλαγή: Προκαλεί αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Πόσο μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα η κλιματική αλλαγή

Όταν η έλλειψη νερού φτάσει στην πόρτα μας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments