Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Κι όμως το Air Force Un δεν μπορεί να κάνει υπερατλαντικό ταξίδι

Κιμ Γιονγκ Ουν: Κι όμως το Air Force Un δεν μπορεί να κάνει υπερατλαντικό ταξίδι
Εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάρει το δικό του αεροπλάνο, το Air Force Un, για να μεταβεί στη συνάντηση με τον Τραμπ, οι στάσεις για ανεφοδιασμό θα αποτελέσουν τεράστιο πρόβλημα καθώς το αεροσκάφος του δεν είναι κατασκευασμένο για υπερατλαντικά ταξίδια.

Το Air Force Un, το προεδρικό αεροσκάφος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μπορεί να προβάλλεται ως θρυλικό αλλά σύμφωνα με την Washington Post, τίθεται θέμα για την ικανότητά του να πετάξει.

To αεροσκάφος δεν είναι ικανό για υπερατλαντικά ταξίδια και θα χρειαστεί να σταματήσει για ανεφοδιασμό. Αυτό θα έπληττε το κύρος του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Από την άλλη ο ανεφοδιασμός γίνεται ακόμα πιο περίπλοκος, δεδομένου επίσης του αριθμού των χωρών που έχουν επιβάλει κυρώσεις στο Βόρεια Κορέα.

«Συνηθίζαμε να αστειευόμαστε με το τι έχουν – είναι παλιά πράγματα» δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA, Σου Μι Τέρι. «Αστειευόμασταν για τα παλιά σοβιετικά αεροπλάνα τους».

«Δεν έχουν αεροσκάφος που να μπορεί να πετάξει πάνω από τον Ειρηνικό – τα περισσότερα είναι αρκετά παλιά» πρόσθεσε ο Τζόζεφ Μπερμούντεζ, αναλυτής του think-tank της Βόρειας Κορέας.

Βέβαια, ενώ η Σύνοδος Κορυφής στις 27 Απριλίου μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν-Τζα-ιν και Κιμ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο χωριό Παμουντζόμ στα σύνορα, η τοποθεσία και η ακριβής ημερομηνία για τη συνάντηση του Κιμ με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Το να σταματήσει το αεροπλάνο για ανεφοδιασμό σε μια άλλη χώρα θα μπορούσε να τονίσει τους περιορισμούς των αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας και κατ’ επέκταση τον αγώνα της κυβέρνησης να συμβαδίσει με την τεχνολογική πρόοδο.

Άλλοι ειδικοί της αεροπορίας πιστεύουν πως ο στόλος της Βόρειας Κορέας μπορεί να περιλαμβάνει αεροσκάφη που έχουν «άριστο ιστορικό ασφαλείς» και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διεθνή ταξίδια.

Η Air Koryo, η κρατική αεροπορική εταιρεία της Βόρειας Κορέας, διαθέτει δύο αεροσκάφη Tupolev – παρόμοια με τα αεροσκάφη Boeing 757 – τα οποία έχουν εύρος 3.000 μιλίων, δήλωσε ο δημοσιογράφος αεροπορίας Τσαρλς Κένεντι στην Washington Post.

Παρά τους πιθανούς περιορισμούς που ενδέχεται να έχει το αεροσκάφος της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ θα εξακολουθεί να έχει άλλες επιλογές, σύμφωνα με τον Βίκτορ Τσα, ανώτερο σύμβουλο στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών και αναλυτή της Κορέας. «Όσον αφορά στο πώς μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα – Οι Νοτιοκορεάτες ή οι Σουηδοί θα μπορούσαν να τον μεταφέρουν. Αλλά θα ήταν ντροπιαστικό» δήλωσε ο Τσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτή είναι η γυναικεία μπάντα του βορειοκορεάτη ηγέτη (pics & vids)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέκτησε τρίτο παιδί

Στο Πεκίνο το ξεχωριστό τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν (pics &vid)

Ποιος είναι τελικά αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν; (pics)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments