Διεθνή

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για το αν θα είναι ελεύθερες οι εκλογές στην Τουρκία

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για το αν θα είναι ελεύθερες οι εκλογές στην Τουρκία
Η Τουρκία παραμένει υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης σχεδόν δύο χρόνια τώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Ανησυχία για την ικανότητα της Τουρκίας να διεξάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης έκτακτης ανάγκης εκφράζει η Ουάσιγκτον.

Όπως επεσήμανε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, μία μέρα μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 24 Ιουνίου από τον Ταγίπ Ερντογάν: «Κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτκατης ανάγκης θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν πλήρως ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς εκλογές με τρόπο που θα συνάδει με το τουρκικό Δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσες της Τουρκίας», τόνισε.

Και υπογράμμισε ότι η Τουρκία παραμένει υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης σχεδόν δύο χρόνια τώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

«Διατυπώνουμε ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά τους να τις διεξάγουν κατά τη διάρκεια αυτού του είδους κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντόναλντ Τραμπ: Συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο διευθυντής της CIA

"To "κράξιμο" του Επιτρόπου Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας στην ΤουρκίαΤουρκία: Η αντίδραση της αντιπολίτευσης στις εκλογές Ερντογάν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments