Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Η συνέντευξη Τύπου για τις γαλλικές φρεγάτες

Πάνος Καμμένος: Η συνέντευξη Τύπου για τις γαλλικές φρεγάτες
Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να αναφερθεί και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου το πρωί της Τετάρτης, όπου αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς ο ίδιος αποτελεί στόχο της γείτονος εδώ και καιρό εξαιτίας των δηλώσεών του.

Δύο ημέρες μετά το ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποφάσισε τελικά μόνο για την αναβάθμιση των C-27 και όχι για τα F-16, αναμένεται να αναφερθεί επίσης για τα όσα συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ και κυρίως να διευκρινίσει τι ισχύει τελικά με την ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών αλλά και την μη λήψη απόφασης για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Η συνέντευξη είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπ. Εθνικής Άμυνας και σε αυτή παραβρίσκεται η ηγεσία του στρατού.

Σε ότι αφορά στις φρεγάτες ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα από υπουργείας Μεϊμαράκη γιατί πράγματι το πολεμικό ναυτικό χρειάζεται νέα πλοία, αλλά αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων. 

«Σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα από τα χρήματα από τη διαφορά των 8 δισ. από τα ομόλογα που οφείλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το ποσοστό της Γαλλίας, να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα».

Ακολούθως ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από τον Τσίπρα με τον πρόεδρο Μακρόν».

«Αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση».

Τι είπε για τα F-16

Αναφορικά με τα F-16, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως το σύνολο του ποσού για τα F-16 έχει εγκριθεί αλλά για τις προκαταβολές όμως, υπάρχει ζήτημα «λόγω των δεσμεύσεων που έχουμε απέναντι στους εταίρους. Η διαπραγμάτευση με την αμερικανική πλευρά βρίσκεται στις προκαταβολές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Χωρίς αποφάσεις για τα F-16Πάνος Καμμένος: Επιθυμούμε ειρήνη, αλλά να μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχίαΕπιμένει ο Κουβέλης για τις γαλλικές φρεγάτες: Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα έρθουν στην Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments