Ελλάδα

Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει δώσει εντολή να φυλάσσεται και να προστατεύεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και να δίνει το παρών στις αστυνομικές Αρχές κάθε μέρα.

Ένας εκ των ”8” Τούρκων στρατιωτικών αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από απόφαση του ΣτΕ. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΕΚΑΜ συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής τον παρέλαβαν -για να φρουρούν υπό 24ωρου βάσεως.

Να υπενθυμίσουμε, ότι πρόκειται για έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και η γειτονική χώρα έχει ζητήσει, τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα, την έκδοσή τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι επίσημες Αρχές της Τουρκίας, και οι οκτώ είχαν λάβει ενεργό μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Σημειώνεται, ότι ο Τούρκος στρατιωτικός είχε πάρει άσυλο με απόφαση της δευτεροβάθμιας αρμόδιας επιτροπής, αλλά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε προσφύγει σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Τούρκου στρατιωτικού να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν ο πελάτης τους να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.

Τέλος, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έχει δώσει εντολή να φυλάσσεται και να προστατεύεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και να δίνει το παρών στις αστυνομικές Αρχές κάθε μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρέ – καρέ η μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών – Τι είπαν στην απολογία τους (pics)

Αλέξης Τσίπρας για Έλληνες στρατιωτικούς: Απορρίπτει τους συμψηφισμούς και ζητά την επιστροφή τους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments