Τεχνολογία

Ιδρυτής της Bethesda για την εξαγορά της: «Ό,τι έχει η Microsoft, δε μπορεί να το έχει η Sony»

Ιδρυτής της Bethesda για την εξαγορά της: «Ό,τι έχει η Microsoft, δε μπορεί να το έχει η Sony»
Bethesda: Την εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας της Bethesda από την Microsoft, σχολίασε Christopher Weaver.

Την εξαγορά της ZeniMax Media, της θυγατρικής εταιρείας της Bethesda Softworks, σχολίασε σε δηλώσεις του ο αρχικός ιδρυτής της Betehsda, ο οποίος είχε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των πρώτων Elder Scrolls παιχνιδιών. Ο Christopher Weaver ίδρυσε την Bethesda το 1986 και τη μητρική της εταιρεία τη Zenimax Media το 1999. Ωστόσο, το 2002 αποχώρησε.

Μιλώντας στο Inverse, ο Weaver αποκάλυψε πως γνώριζε για τις συζητήσεις των δύο εταιριών και χαρακτήρισε την εξαγορά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Μάλιστα, σημείωσε πως πλέον η Sony δεν μπορεί να έχει ό,τι απέκτησε η Microsoft.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

“Η Microsoft βελτίωσε τον ‘πάγκο’ της αμέσως με μία από τις πιο έμπειρες εταιρείες στη gaming βιομηχανία, σε μια περίοδο που οι πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών βρίσκονται στο υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών. Από την άλλη, η Bethesda έχει πλέον το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συγκεντρώσει τη δημιουργική της δύναμη σε λογισμικό που θα τροφοδοτεί το line-up της Microsoft. Είναι ένα καλό μελλοντικό ‘πάντρεμα συμφερόντων’.

Δε νομίζω ότι είναι καθόλου τυχαίο που αυτή η ανακοίνωση έγινε τόσο κοντά μετά το PS5 event της Sony. O αριθμός των AAA developers που έχουν αποδείξει την αξία τους είναι περιορισμένος. Ό,τι έχει η Microsoft, δε μπορεί να το έχει η Sony. Η ενοποίηση μεταξύ των σωστών εταίρων μπορεί να παρέχει πολλές οικονομίες κλίμακας, αλλά η τελική δοκιμασία θα είναι η ποιότητα των προϊόντων που θα παραχθούν με την πάροδο του χρόνου.

Απ’ όσο καταλαβαίνω, η Microsoft σέβεται τα 34 χρόνια, στα οποία η Bethesda έχει αποδείξει την ικανότητά της να παράγει ποιοτικό λογισμικό. Έχει υποσχεθεί να αφήσει τη Bethesda να είναι η Bethesda. Παρ’ όλ’ αυτά, ακόμη δεν έχω συναντήσει υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρίας που δε θέλει να επιταχύνει την πώληση ενός προϊόντος.

Το κόλπο είναι να κάνεις τα αφεντικά να περιμένουν μέχρι ένα προϊόν να είναι πραγματικά έτοιμο. Η Bethesda παράγει λογισμικό εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλω να πιστεύω πως τα στελέχη της Microsoft θα σεβαστούν τις απόψεις της”.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Σεπτεμβρίου ο Phil Spencer, αφεντικό του τμήματος Xbox, καλωσόρισε στην ομάδα του Xbox τη ZeniMax Media, μαζί με όλα τα studio που περιλαμβάνει αλλά και τα franchises που έχουν δημιουργήσει μέσα στα χρόνια. Μερικά από αυτά είναι τα The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein και Doom. Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα, καθώς καλωσορίζουμε μερικά από τα πιο καταξιωμένα στούντιο της βιομηχανίας στην ομάδα του Xbox. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Microsoft έχει συνάψει συμφωνία για την εξαγορά της ZeniMax Media, μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Spencer. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments