Οικονομία

Βόμβα από το ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου

Βόμβα από το ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου
Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ασχοληθεί με τον πυρήνα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Mε οριακή πλειοψηφία το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές σύμφωνα με τις οποίες ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως είναι οι συνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν προ του νόμου Κατρούγκαλου, υπέρ δηλαδή του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.

Ωστόσο, οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες οπότε και το Δικαστήριο θα εξετάσει τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου. 

Σε αυτές τις συνεδριάσεις η Ολομέλεια αναμένεται δηλαδή να ασχοληθεί με τις συντάξεις κύριες και επικουρικές του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συντάξεις Ιουνίου: Oι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments