Ελλάδα

Πορεία συνταξιούχων: “Κόψτε το σβέρκο σας όχι τις συντάξεις” (pics)

Πορεία συνταξιούχων: “Κόψτε το σβέρκο σας όχι τις συντάξεις” (pics)
Τι ζητούν οι συνταξιούχοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων. Με το σύνθημα: "Κόψτε το σβέρκο σας όχι τις συντάξεις" αντιδρούν στις νέες μειώσεις που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) για σήμερα στις 10 το πρωί.

Τι ζητούν οι συνταξιούχοι

Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). ‘Oχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης. Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Στην Κέρκυρα, σήμερα, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ. Στη Λαμία, την Τετάρτη 16/5, στις 10.30 π.μ., στην εφορία. Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17/5, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στον Πύργο, την Πέμπτη 17/5, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώσεις συντάξεων τον Δεκέμβριο – Ποιοι χάνουν και πόσα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments