Διεθνή

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για την επίθεση στη Ν. Υόρκη

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό για την επίθεση στη Ν. Υόρκη
Αναβρασμός επικρατεί στο «Μεγάλο Μήλο», προβλήματα και από τη διεξαγωγή της Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τη φωτογραφία ενός υπόπτου, του 28χρονου αφγανικής καταγωγής Αχμάντ Χαν Ραχαμί, δημοσίευσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, καταζητώντας τον για την έκρηξη στην πόλη. Παράλληλα, το FBI εκτελεί ένταλμα έρευνας σε «χώρο» στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ, χωρίς οι Αρχές να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες, σε σχέση με την ανακάλυψη ξεχωριστών εκρηκτικών μηχανισμών σε κάδο κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο Ραχαμί είναι ύποπτος σε σχέση με την έκρηξη στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης το βράδυ Σαββάτου προς Παρασκευή. Πολιτογραφημένος στις ΗΠΑ, είναι κάτοικος Νιου Τζέρσεϊ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανέφερε πως ενδέχεται να είναι «οπλισμένος και επικίνδυνος».

Η σχέση που μπορεί να έχουν τα διαφορετικά ύποπτα πακέτα των τελευταίων ωρών σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ δεν είναι ακόμη διαπιστωμένη. 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη σακιδίου που είχε βρεθεί σε κάδο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελίζαμπεθ. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένας από τους πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σακίδιο εξερράγη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 

Το εύρημα ήρθε να προστεθεί στο κλίμα ανησυχίας και συναγερμού μετά τα περιστατικά του Σαββατοκύριακου με τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης και στο Νιου Τζέρσεϊ. 

Επιπλέον παράγοντας ανησυχίας ήταν και επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί οκτώ άτομα (ο δράστης έπεσε νεκρός).

Το μεσημέρι (ώρα Αθήνας, πρωί τοπική), ο δήμαρχος του Ελίζαμπεθ, Κρίστιαν Μπόλγουεϊτζ, ανέφερε πως το FBI «εκτελεί ένταλμα σύλληψης» σε τοποθεσία στην περιοχή. 

«Θα βρίσκονται εκεί για μερικές ώρες, ψάχνοντας την τοποθεσία για να βρουν πιθανά στοιχεία είτε σχετίζονται με αυτό το περιστατικό [της Δευτέρας] είτε με το περιστατικό στο Τσέλσι» είπε ο δήμαρχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments