Πολιτική

Πελεγρίνης: Εκ παραδρομής η λέξη «οικειοποίηση»

Πελεγρίνης: Εκ παραδρομής η λέξη  «οικειοποίηση»
"Θύελλα" αντιδράσεων για τις δηλώσεις Πελεγρίνη για το Ολοκαύτωμα. Ζητούν την παραίτησή του Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Η εκ παραδρομής χρήση της λέξης «οικειοποίηση», αντί της λέξης «ανάδειξη», δεν αλλοιώνει το νόημα των όσων υποστήριξα από το βήμα της Βουλής, απαντά ο υφυπουργός Παιδείας, σε διευκρινιστική δήλωση μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αποστροφή του στη Βουλή. 

«Εξ αφορμής κακόβουλων δημοσιευμάτων, στα οποία διαστρεβλώθηκε η αναφορά μου στον εβραϊκό λαό κατά την ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, δηλώνω κατηγορηματικά ότι στην συγκεκριμένη περικοπή της ομιλίας μου, εξέφρασα τον σεβασμό και την συμπάθεια μου προς τον εβραϊκό λαό για τις διώξεις που υπέστη από τους ναζί, όπως κάθε αμερόληπτος αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει αν ανατρέξει στο ίδιο το κείμενο μου”, συμπληρώνει ο Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Η αποστροφή Πελεγρίνη έχει ξεσηκώσει “θύελλα” αντιδράσεων στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζητούν την παραίτηση του υφυπουργού.

Συγκεκριμένα το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Πελεγρίνη να παραιτηθεί και ταυτόχρονα να ζητήσει συγγνώμη καθώς, όπως αναφέρει το κόμμα, από το βήμα της Βουλής είπε ότι «οι Εβραίοι εξασφάλισαν την οικειοποίηση του Ολοκαυτώματος για να εξασφαλίσουν τη δικαίωσή τους. Να κάνουμε και εμείς το ίδιο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατοχυρώνοντας διεθνώς τη λέξη Καταστροφή».

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για έναν απροκάλυπτο αντισημιτισμό από την πλευρά του υφ. Παιδείας, σημειώνοντας ότι «χωρίς δισταγμό προσέβαλε τους Έλληνες Εβραίους διαχωρίζοντάς τους από τον εθνικό κορμό. Προχώρησε ακόμα περισσότερο προτείνοντας την οικειοποίηση από τη χώρα μας της έννοιας της καταστροφής, έτσι ώστε η χώρα να κερδίσει συμπάθεια και χρήμα. Έπαιξε με κυνισμό με την ιστορική μνήμη, προσβάλλοντάς την βάναυσα». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments