Οικονομία

Στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ «επιθεώρησαν» την Energean στον Πρίμο

Στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ «επιθεώρησαν» την Energean στον Πρίμο
Ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου.

Τις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Energean Oil & Gas στον Πρίνο, στον Κόλπο της Καβάλας, επισκέφθηκαν στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Στο γεωτρύπανο «Energean Force» που εκτελεί το γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας στον Πρίνο, καθώς και στο εργοστάσιο επεξεργασίας «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη, ξεναγήθηκαν η κ. Ρεμπέκα Φονγκ γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Στίβεν Μπίτνερ οικονομικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ειδικός σε οικονομικά θέματα στην πρεσβεία και η κ. Ξένη Κοσμίδου, ειδική σε πολιτικά και οικονομικά θέματα στο Γενικό Προξενείο.

Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκαν για το γεωτρητικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και για τον τρόπο επεξεργασίας και διαχωρισμού του παραγόμενου πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρόθειου.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Καβάλα Oil» Δημήτρης Γόντικας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η «Energean» αποτελεί μια μεγάλη άμεση αμερικανική επένδυση στην Ελλάδα, μέσω της στρατηγικής συμμετοχής της «Third Point» στο μετοχικό κεφάλαιο και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ανέφερε ακόμη ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας έχει ως στόχο την διασφάλιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και της απασχόλησης στην περιοχή, για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments