Διεθνή

Ράτζι: Η Ρώμη λέει “όχι” στους Ολυμπιακούς

Ράτζι: Η Ρώμη λέει “όχι” στους Ολυμπιακούς
Ερχόμενη σε αντίθεση με τον Ματέο Ρέντσι, η δήμαρχος Ρώμης δεν δέχεται καν να συναντήσει τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Θα ήταν ανεύθυνο αν λέγαμε “ναι” στην υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς του 2024, δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

Η δήμαρχος της Ρώμης και μέλος του κινήματος Πέντε Αστέρων, σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε ότι δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. 

“Η δική μας είναι μια θέση που χαρακτηρίζεται από συνοχή. Το είπαμε από το 2015, το επαναλάβαμε στην προεκλογική εκστρατεία και το επιβεβαιώνουμε σήμερα. Μας ζητούν να προσθέσουμε κι άλλα χρέη, αλλά εμείς δεν εννοούμε να το πράξουμε”, είπε η δήμαρχος και μέλος του κινήματος Πέντε Αστέρων. 

“Λέμε όχι στον αθλητισμό ως πρόφαση για νέα επέλαση του τσιμέντου, λέμε όχι στην Ολυμπιάδα που θα φέρει μόνον τούβλα”, δήλωσε η Βιρτζίνια Ράτζι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. 

Όπως αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αφού πέρασαν 35 λεπτά από την ώρα του καθορισμένου ραντεβού με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μαλαγκό και τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Πανκάλι, χωρίς η δήμαρχος να τους κάνει δεκτούς, οι απευθείας ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments