Διεθνή

SocGen: Ελαφρότερη ποινή για τον Κερβιέλ

SocGen: Ελαφρότερη ποινή για τον Κερβιέλ
Το εφετείο των Βερσαλλιών μείωσε την ποινή του πρώην στελέχους της τράπεζας.

Το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο πρώην χρηματιστής Ζερόμ Κερβιέλ στην τράπεζα Société Générale.

Το εφετείο των Βερσαλλιών, κοντά στο Παρίσι, απεφάνθη ότι “ο Ζερόμ Κερβιέλ είναι εν μέρει υπεύθυνος για τη ζημία” που υπέστη ο πρώην εργοδότης του, κάνοντας λόγο για “ελλείψεις και παραλείψεις στην οργάνωση και τα διαθέσιμα εργαλεία ελέγχου και ασφάλειας της τράπεζας», τα οποία «συνέβαλαν στην πρόκληση ζημίων, περιορίζοντας το δικαίωμα αποζημίωσης της Société Générale”.

Ο 39χρονος πρώην χρηματιστής είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, δύο εκ των οποίων με αναστολή, για χειρισμούς του που έγιναν με δόλο κι οδήγησαν το 2008 σε ζημίες ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων για την τράπεζα.

“Η δικαιοσύνη προχωρά και η μάχη συνεχίζεται” καθώς “εκτιμώ ότι δεν χρωστάω τίποτα στην Société Générale» ήταν η αντίδραση του Κερβιέλ, που ζητά επανάληψη της δίκης με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί απόλυτα.

“Το δικαστήριο μείωσε κατά 99,98% το ποσό” που οφείλει ο Κερβιέλ, πρόσθεσε ο δικηγόρος του Νταβίντ Κουμπί, διαβεβαιώνοντας ότι θα αντιταχθεί “σε κάθε απόπειρα είσπραξης” του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Η γαλλική τράπεζα χαιρέτισε επίσης μια απόφαση “σίγουρα ικανοποιητική”, μέσω του δικηγόρου της Ζαν Βεϊλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή είναι εκτελέσιμη, καθώς δεν θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι ο Κερβιέλ θα ήταν σε θέση να καταβάλει σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments