Ελλάδα

(upd)Καλαμάτα: Μνήμες από το 1986 “ξύπνησε” ο σεισμός

(upd)Καλαμάτα: Μνήμες από το 1986 “ξύπνησε” ο σεισμός
(upd)Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορώνης.

(upd)Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια η Καλαμάτα “κουνήθηκε” έντονα το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από ισχυρή σεισμική δόνηση στις 10:20, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, ανάμεσα στη Μεσσηνία και στο νησάκι Βενέτικο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορώνης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ενώ όπως πρόσθεσε, «υπήρξε μια μικρή ανησυχία στα σχολεία και οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments