Κόσμος

Ρέντσι: Ζητάμε ελαστικότητα για το έλλειμμα, λόγω προσφυγικού

Ρέντσι: Ζητάμε ελαστικότητα για το έλλειμμα, λόγω προσφυγικού
"Δεν πρόκειται για ένα αίτημά μας για νέα ευελιξία" είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ιταλία θα ζητήσει ελαστικότητα κατά 0,4% στο στόχο για το δημόσιο έλλειμμά της το 2017, λόγω προσφυγικού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης της Ρώμης για το 2017, τοποθετεί την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ στο 2,4% για φέτος και στο 2% για το επόμενο έτος. Γίνεται αναφορά, όμως, στην δυνατότητα αύξησης της τάξης κατά 0,4% για το 2017, εξαιτίας του κόστους διαχείρισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, αλλά και της ανοικοδόμησης μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου. 

“Δεν πρόκειται για ένα αίτημά μας για νέα ευελιξία” είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αλλά για σαφείς έκτακτες περιστάσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, παράλληλα, το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 0,8% φέτος και κατά 1% το 2017, με εμφανή περιορισμό των αρχικών προβλέψεων. Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, του χρόνου αναμένεται να διαμορφωθεί στο 132,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ενώ για φέτος η πρόβλεψη αγγίζει το 132,8%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments