Ακόμα ένα επεισόδιο στη διαμάχη της Google με την Κομισιόν προστέθηκε την Τρίτη, μετά από το δημοσίευμα της Wall Street Jouranal που σημείωσε πως οι ευρωπαϊκές αρχές μπορούν να επιβάλουν πρόστιμο στον τεχνολογικό ”κολοσσό” που θα αγγίζει το 10% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να αλλάξει τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας και να επιβάλει σημαντικά πρόστιμα, όπως ανέφερε το Σαβββατοκύριακο το Reuters, το οποίο είχε δει σχετικό έγγραφο της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το πρακτορείο, η Κομισιόν σχεδιάζει να δώσει εντολή στην Google να σταματήσει να δίνει οικονομικά κίνητρα στους κατασκευαστές smartphones για να προεγκαθιστούν αποκλειστικά το Google Search στις συσκευές τους, ενώ στο έγγραφο ανέφερε πως ”η Κομισιόν σκοπεύει να ορίσει το πρόστιμο σε επίπεδο που θα είναι επαρκές ώστε να εξασφαλίσει την αποτροπή”.
