Οικονομία

ΔΕΗ: Πέφτουν υπογραφές για στρατηγική συνεργασία με την CMEC

ΔΕΗ: Πέφτουν υπογραφές για στρατηγική συνεργασία με την CMEC
Η επεξεργασία του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας έχει ολοκληρωθεί μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Πέφτουν υπογραφές αύριο, Δευτέρα για συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της κινεζική CMEC. 

Ειδικότερα, αύριο καταφτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας , Ζhang Chun, όπου έχει προγραμματισμένες συζητήσεις με την διοίκηση της ΔΕΗ για την υπογραφή συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή. 

Η επεξεργασία του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας έχει ολοκληρωθεί μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και την πορεία του “Project Μελίτη» που σχετίζεται με την από κοινού κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Φλώρινα. 

Η ΔΕΗ ενημέρωσε επίσης σήμερα ότι «η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το 24% του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται κανονικά με την εξέταση των δικαιολογητικών και των στοιχείων των δύο υποψηφίων που κατέθεσαν προσφορά, της κινεζικής State Grig και της ιταλικής TERNA από κοινού με το επενδυτικό fund F2I, από την επιτροπή της ΔΕΗ και τους συμβούλους της Εταιρείας».