Πολιτική

Προσφυγικό: SOS στέλνουν στο Μαξίμου οι βιαιότητες στα hot spots!

Προσφυγικό: SOS στέλνουν στο Μαξίμου οι βιαιότητες στα hot spots!
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Λέσβος και Μυρσίνη Ηλείας, μετά τα συγκλονιστικά επεισόδια με τους μετανάστες. "Καμπανάκια" χτυπούν σε κυβέρνηση και Ευρώπη Αβραμόπουλος και Μουζάλας. Χειμωνιάζει και οι φόβοι για νέες εξεγέρσεις εντείνονται.

Τα τελευταία σοβαρά επεισόδια στα hot spots της Μόριας και στη Μυρσίνη Ηλείας αποδεικνύουν περίτρανα ότι το προσφυγικό είναι η “καυτή πατάτα” στα χέρια της αριστερής κυβέρνησης. 

Η κατάσταση στα νησιά και όχι μόνο έχει ξεφύγει του ελέγχου, καθώς οι ξυλοδαρμοί, οι πυρπολισμοί και τα μαχαιρώματα ανάμεσα σε μετανάστες, αλλά και μεταξύ προσφύγων και κατοίκων των περιοχών, όπου λαμβάνουν χώρα οι εντάσεις, αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο.

Στο Μαξίμου η μεταναστευτική κρίση προκαλεί ισχυρές σεισμικές δονήσεις, την ώρα που όλα τα μέτωπα είναι ορθάνοιχτα. Παράλληλα, και σε διεθνές επίπεδο η χώρα είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, με το Βερολίνο να “κουνάει το δάχτυλο” στην ελληνική κυβέρνηση για την απραξία της ως προς την αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης. 

Μετά τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η μεταναστευτική κρίση είναι σοβαρότερη από την οικονομική, ο Γιάννης Μουζάλας χτύπησε επίσης καμπανάκι για την παραμονή χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας, αν η Τουρκία τινάξει τη συμφωνία για τη μετεγκατάσταση μεταναστών στον αέρα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η φρενίτιδα Ερντογάν για τα σύνορα συνεχίζεται, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί την Ευρώπη ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία επί του μεταναστευτικού, αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τα hot spots ανά όλη τη χώρα έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ο χειμώνας πλησιάζει… Οι πρόσφυγες είναι σε έξαλλη κατάσταση λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαδικασίες με τις αιτήσεις ασύλου.

Στη Μυρσίνη Ηλείας τα τελευταία γεγονότα σοκάρουν! 

Μετά το πνιγμό ενός μικρού αγοριού το βράδυ της Κυριακής, οι πρόσφυγες έχουν φτιάξει ομάδες περιφρούρησης στο κέντρο, ενώ μια γυναίκα, εργαζόμενη σε εταιρία catering καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση με γροθιές, όταν προσπάθησε να διαπιστώσει, τί είχε συμβεί με το αγοράκι, που έχασε τη ζωή του. 

Σύμφωνα με Σύρο αυτόπτη μάρτυρα, η κοπέλα, που σιτίζει τους πρόσφυγες, έτρεξε στο σημείο, όπου είχε βρεθεί το μικρό παιδί. Εκεί την περικύκλωσαν και άρχισαν να της φωνάζουν. Η ίδια προσπαθούσε να καλυφθεί, αλλά οι 7-8 άνδρες άρχισαν να τη γρονθοκοπούν στο πρόσωπο, την πλάτη και στα πλευρά.

Ακόμα, πελάτες καφετέριας κοντά στο hotspot ανέφεραν πως δέχθηκαν προπηλακισμούς την περασμένη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και σε εργαζόμενους παρακείμενης καφετέριας, κυνήγησαν τον έναν από τους δυο ιδιοκτήτες και προπηλάκισαν τους θαμώνες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εκεί. Ακόμη και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο κέντρο δέχτηκαν επίθεση από τους εξαγριωμένους μετανάστες.

Στο κέντρο έχει δημιουργηθεί ομάδα περιφρούρησης που επιτρέπει την είσοδο αποκλειστικά σε μέλη της επιτροπής συντονισμού, γιατρούς και εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί μετανάστες έβαλαν φωτιά στο hot spot της Μόριας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλωβισμό τους στο νησί. 

Στο hot spot επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία -η οποία έσβησε τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να καούν τουλάχιστον 8 κοντέινερ- ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο καταφέρνοντας να αποκαταστήσει την τάξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments